VELIKI USPJEH

IPAK PROŠAO NATJEČAJ 6,6 milijuna eura stiže u Pribislavec kako bi se obnovio Feštetićev dvorac!

Međimurska županija prijavila je nekoliko projekata za Natječaj javne turističke infrastrukture

Među ostalim prijavljena je obnova Steinerovog centra u Donjem Kraljevcu, Interpretacijski centar Sv. Jeronim u Štrigovi, Centar cekeraštva u Nedelišću, Popevku u Donjoj Dubravi, Muzej u Prelogu i obnovu dvorca Feštetić u Pribislavcu. 

– Čekali smo nekoliko mjeseci na rezultate Natječaja i bili smo uvjereni da će na listi prioriteta biti dvorac Feštetić u Pribislavcu. Kada su stigli rezultati prošla je Hiža međimurske popevke u Donjoj Dubravi. Naravno, digli smo dvije ruke za to i bili sretni 5,5 milijuna eura nije mala stvar. Međutim, kada smo analizirali rezultate Natječaja skinut je jedan bod za dvorac Feštetić na vrlo neargumentirani način. Učinili smo sve kako bi podnijeli prigovor koji je usvojen. Ovo je stopostotni projekt EU od 6,6 milijuna eura i na temelju te odluke kreće obnova, rekao je župan Matija Posavec i rekao kako je dvorac trenutno pod okriljem Županije, no bit će ponovno vraćen na upravljanje Općini Pribislavec. 

Matija Ladić, načelnik Općine Pribislavec rekao je kako je iza njih trnovit put i takav će i biti prilikom realizacije projekta, no zajedno s partnerima na projektu, dvorac će konačno zasjati u svojem punom sjaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije