Kadrovsko preslagivanje

GORNJI MIHALJEVEC Jesu li se kockice konačno posložile?

U općinsku upravu stižu referentica i spremačica, a doznali smo i ime budućeg direktora Parka Mladosti

Kadrovsko preslagivanje u općinskoj upravi Gornjeg Mihaljevca dugo je bila vruća tema oko koje su se lomila koplja. U sagu su, na protivnim stranama, bili uključeni svi, od načelnika Gorana Lovreca i njegove većine u Općinskom vijeću, preko oporbe na drugoj strani, pa sve do općinskih djelatnika koji su došli u sukob s Lovrecom. 

Općina više nije mogla funkcionirati te je krenula rekonstrukcija u općinskim uredima. Prvo je za pročelnicu Jedinstvenog upravnog odjela, na probni rad, imenovana Lela Lesjak Bunjevčević iz Šenkovca, bivša direktorica Podruma Štrigova. Zadovoljila je te je ovih dana, rješenjem, imenovana za pročelnicu na neodređeno, puno radno vrijeme. 

Već tijekom probnog rada riješila je pitanje referentice za proračun i financije. Provedenim natječajem odabrana je Dragana Moharić iz Bogdanovca. Ona s probnim radom kreće 1. kolovoza. Također, pročelnica je natječajem došla i do spremačice, Ivane Podvez iz Dragoslavec Sela.

Bok uz bok

– Nije još, dakle, do kraja gotova procedura s referenticom, ali to bi u globalu trebalo biti to – kazao nam je načelnik Lovrec kad smo ga upitali jesu li kockice (konačno) posloženo onako kako bi on to htio.

A tu je i formiranje tvrtke Park mladosti koja će upravljati novim sportsko-rekreacijskim centrom. Na Trgovačkom sudu pokrenut je postupak njene registracije i već se zna tko će biti direktor. To je Mario Novak iz Vukanovca koji je određeno vrijeme, kad su sukobi bili u punom jeku, sjedio uz bok načelniku. No, potom je napustio Općinsko vijeće upravo kako bi, očito je, mogao upravljati Parkom mladosti. 

– Načelnik predlaže tročlani nadzorni odbor tvrtke, a oni imenuju direktora. Tvrtka će imati i peteročlanu skupštinu – kazao nam je Lovrec na pitanje kako je odabran direktor. 

Mještani su obaviješteni i kako je Čakom 1. srpnja preuzeo ukope na groblju u Gornjem Mihaljevcu; groblje i okoliš održava vanjski suradnik. 

Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3507

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije