U Vratišincu zasjedalo Općinsko vijeće

OPĆINSKO VIJEĆE VRATIŠINCA Stipendije studentima, srednjoškolcima po 300 kuna

Donesen je i Pravilnik o uvjetima i načinu korištenja prostorija NK "Sokol" i NK "Napredak" u vlasništvu Općine Vratišinec, za što je oporba ostala suzdržana

U vijećnici Općine Vratišinec održana je 8. sjednica Općinskog vijeća. Sjednica je započela aktualnim satom na kojem se raspravljalo o asfaltiranju cesta na području Općine te uređenju zelenih površina, a nakon toga se pristupilo raspravi prema dnevnom redu.

Usvojen je zapisnik sa 7. sjednice Općinskog vijeća, a donesena je i odluka o prodaji ošasne imovine. Vijećnici su se usuglasili i oko stipendija za studente za akademsku godinu 2022./2023. pa je tako odlučeno da će studenti s područja općine Vratišinec koji studiraju u Čakovcu dobivati 300,00 kuna mjesečne stipendije, oni koji studiraju u Varaždinu 400,00 kuna, a studenti koji pohađaju studije u ostalim gradovima Općina će podržati s 500,00 kuna.

Dodijelit će se i jednokratna financijska potpora za učenike srednjih škola u iznosu od 300,00 kuna, a potpora će biti jednokratna.

Donesen je i Pravilnik o uvjetima i načinu korištenja prostorija NK “Sokol” i NK “Napredak” u vlasništvu Općine Vratišinec, za što je oporba ostala suzdržana, dok je jednoglasno podržana odluka o osnivanju zajedničke turističke zajednice na području grada Mursko Središće te općina Vratišinec, Selnica i Podturen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije