Domagoj Ivan Milošević očekuje podršku međimurskog HDZ-a

Domagoj Ivan Milošević, kandidat za predsjednika HDZ-a, posjetom u Čakovcu započeo je predstavljanje svog programa “HDZ ponovno prvi” kojeg je u prostorijama međimurskog HDZ-a iznio izaslanicima XV. Općeg sabora HDZ-a.

Milošević je bio izrazito zadovoljan što je bio u Čakovcu kao kandidat za stranačkog predsjednika, ali i kao saborski zastupnik iz III. Izborne jedinice. Predstavljajući program naglasio je kako je on vrlo jednostavan i počiva na tri točke.

Prvi je cilj HDZ modernizirati. Uz  podršku članova i dužnosnika potrebno je obnoviti stranku i stvoriti da ona bude modrena i demokršćanka.

Drugi cilj je otvaranje stranke prema članovima, posebno prema ženama i mladima, vratiti HDZ u gradove i općine, demokratizacija te izmjene i dopune stranačkog statuta.

Treći i ključni cilj je povratak HDZ-a za kormilo Hrvatske i to pobjedama na lokalnim i parlamentarnim izborima na osnovi novog gospodarsko socijalnog programa. Milošević, za razliku od ostalih kandidata, nudi program koji jamči obnovu stranke, stvaranje bolje i kvalitetnije koordinacije između središnjice i ogranaka jer smatra da su upravo ogranci i dužnosnici na terenu najveća snaga HDZ-a i u tome smjeru idu predložene izmjene i dopune statuta.

Prema novom statutu predsjedništvo mladeži automatski bi ušlo u Nacionalno vijeće, po jedan član predsjedništva bio bi iz kluba utemeljitelja, odnosno iseljeništva, a za unutarstranačke predsjedničke izbore vrijedilo bi “jedan član jedan glas”.

Kandidat za predsjednika stranke zalaže se da stranka ima direktora koji bi rasteretio glavnog tajnika kako bi se on više bavio primarnim političkim pitanjima i koordinacijom s ljudima na terenu.
 

Milošević je uvjeren da HDZ u Međimurju i Gradu Čakovcu očekuju bolji dani. Prvi koraci su napravljeni, a to je izbor novog županijskog vodstvo sa ključnim novim čovjekom i smeta ga što je Čakovec sve više spavaonica iz kojeg ljudi odlaze graditi negdje drugdje.

Čvrstog  je stava da se to mora promijeniti, a razvoj temeljiti na osnaživanju obrtnštva, malog i srednjeg poduzetništva, ne samo u Međimurju, nego i cijeloj Hrvatskoj.

Komentirajući unutarstranačku kampanju rekao je da je bila civilizirana. Kandidatima je išlo u korist zatvaranje stranačkih prostora što ih je još jače gurnulo u javnost i time je, prema njemu, napravljen veliki iskorak na nekoj novoj razini političke kulture u Hrvatskoj.

Svi kandidati imali su dovoljno vremena predstaviti sebe i svoj program jer primarna zadaća u ovoj kampanji je bila predstavljanje članovima HDZ-a, ali i široj javnosti jer stranka ima puno simpatizera.

Na novinarsko pitanje očekuje li podršku međimurskog HDZ-a, odgovor je bio brz i kratak – svakako!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije