Ugrožena kvaliteta zdravstvene zaštite za građane i turiste

– Međimurska županija i Ministarstvo zdravlja trebaju pomoći građanima da dobiju brzu i kvalitetnu pomoć u hitnim slučajevima, pa tražimo da se u Murskom Središću ustroji posebni tim hitne pomoći za građane ovog dijela Međimurja – poručili su gradonačelnik Murskog Središća Josip Dobranić te načelnici Svetog Martina na Muri i Selnice Franjo Makovec i Anđelko Kovačić.

Protive se predloženom rješenju mreže hitne pomoći, prema kojem će troje liječnika obiteljske medicine biti u pripravnosti i izmjenjivati se u 24-satnim dežurstvima, čime će se, smatraju,  značajno narušiti kvaliteta rada s njihovim redovnim pacijentima.

– U centru Murskog Središća smješten je međunarodni granični prijelaz prema Sloveniji, kojim godišnje prolazi tri milijuna turista i naših građana. Nadamo se da se nikome od njih neće dogoditi nekakva nezgoda koja bi iziskivala dolazak hitne pomoći, jer u ovom predloženom obliku dežurstava liječnika opće prakse smatramo da bi dolazak vozila hitne pomoći trajao predugo, a time bi bili oštećeni i naši građani i turisti – stoji u zamolbi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije