STRAHONINEC

ZAOŠTRAVA SE IZMEĐU NAČELNIKA I VIJEĆNIKA Tko je kriv za staru kaznu?

Vijećnik je izrazio sumnju da načelnik namješta natječaje i pogoduje pojedinim tvrtkama...

Premda je sjednica Općinskog vijeća Strahoninca na kojoj se, uz ostalo, usvajao i proračun za 2022. godinu održana na daljinu, u toj se sredini, kako se čini, ponovno zaoštravaju odnosi između vladajućih i oporbe, odnosno načelnika Franje Lehkeca (HSS) i vijećnika Dejana Balente (Nezavisna lista Matija Posavec-Centar). Podsjetimo, na predzadnjoj sjednici Balenta je između ostalog izrazio sumnju da Lehkec namješta natječaje i pogoduje pojedinim poduzećima.

– Podsjetit ću vas da ste u prošlosti više puta prekršili zakon i sklapali ugovore bez odluke Općinskog vijeća i provođenja nadzora nad radovima, plaćali radove koji još nisu bili završeni, a za što su vas financijski kaznile institucije Republike Hrvatske, prozvao je Balenta. 

– Općina Strahoninec pridržava se Zakona o javnoj nabavi, napisao je u odgovoru na vijećničko pitanje Lehkec, a potom podsjetio na činjenicu da je prema prekršajnom nalogu Porezne uprave 2016. godine Općina kao pravna osoba morala platiti kaznu u iznosu od 100.000 kuna, on (Lehkec) kao drugookrivljeni 10.000 kuna, isto koliko i trećeokrivljena bivša načelnica Sanja Krištofić.

– Velika je laž vaša tvrdnja da sam svoju kaznu platio iz općinskog proračuna. Platio sam vlastitim sredstvima. Za kaznu Općini od 100.000 kuna isključivi je krivac vlast u razdoblju od 2009. do 2013. godine u kojoj je sudjelovao i vaš mentor i učitelj, zbog ugovora koji je potpisan 2011. godine, a odnosio se na izgradnju općinske zgrade, poručio je Lehkec Balenti.

Premda to izrijekom nije napisao, jasno je da načelnik Balentinim mentorom i učiteljem smatra bivšeg općinskog vijećnika, svojevremeno i svojeg protukandidata na izborima, a potom najžešćeg kritičara Dejana Drabića.

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3480

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije