sjednica vijeća

ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA U PRIBISLAVCU Kupuju se udjeli, prisegnuo David Oršuš

Iako problema još ima, paljenje smeća više nije tako učestalo, a za red u naselju brinu radnici na društveno korisnom radu te komunalni djelatnici

U utorak, 30. prosinca u maloj dvorani društvenog doma u Pribislavcu održana je sjednica vijeća Općine Pribislavec. Sama sjednica započela je aktualnim satom pa se raspravljalo o uređenju prometnica u mjestu ali i o stanju u romskom naselju.  Zamjenik načelnika iz redova nacionalne manjine Kruno Oršuš tom prilikom je istaknuo i pozitivne pomake:

– Iako problema još ima, paljenje smeća više nije tako učestalo, a za red u naselju brinu radnici na društveno korisnom radu te komunalni djelatnici.

Po završetku aktualnog sata,  prisegnuo je i novi vijećnik iz redova nacionalnih manjina, David Oršuš, a vijećnici su izglasali i dnevni red. Vijećnik Dragutin Prpović je tom prigodom predložio stavljanje točke ‘Odluka o stjecanju poslovnog udjela u GKP PRe-KOM’ koja je bila na mjestu br. 10 na mjesto br. 4. dnevnog reda. Međutim većina vijećnika ga nije podržala, pa se žustra rasprava između vladajućih i oporbe razvila tek nakon nekoliko sati zasjedanja. Većina oporbe je na kraju i napustila sjednicu pa je odluka o kupovini udjela usvojena s 10 glasova ‘ZA’ i 1 glasom ‘PROTIV’. Općina će tako postati vlasnikom udjela u spomenutoj tvrtci, a GKP Pre-Kom bi trebao preuzeti posao od dosadašnjeg koncesionara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije