U Donjoj Dubravi skuplji vrtić uz otpuštanje jedne odgajateljice

Na dnevnom redu sjednice Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava bilo je imenovanje ravnateljice Dječjeg vrtića Klinčec, financijsko izvješće te ustanove i prijedlog Upravnog vijeća vrtića o povećanju ekonomske cijene vrtića. Za ravnateljicu je ponovno većinom glasova imenovana Dubravka Horvat.

Najviše rasprave vodilo se oko prijedloga o povećanju cijene. Dražena Misera (HDZ) zanimalo je da li je u ovom trenutku nužno povećanje ili se može prolongirati za jesen. Ravnateljica Horvat je istaknula kako je vrtić prošlu godinu završio u minusu kojeg je pokrila općina.

– Povećanje cijene je neizbježno jer su troškovi sve veći, a djece sve manje. Mi smo s 54 djece došli na 36. Ja sam se raspitala i došla do podataka kako je cijena našeg vrtića najmanja u ovom kraju, a i šire. Treba uzeti u obzir sedmi i osmi mjesec kada više neće biti predškolaca, pa će u vrtiću ostati dvadesetak djece. Sa sadašnjom cijenom mi ne možemo pozitivno poslovati. Mi smo bili prisiljeni otpustiti jednu odgajateljicu i ja ne želim biti ravnateljica koja će raditi s minusom, obrazložila je Horvat.

Marinko Lisjak (HSS) je predložio da se razlika, nakon pokušaja racionalizacije troškova, podmiri iz općinske blagajne, a Darko Horvat (HDZ) dao je prijedlog da se iznos od 15 tisuća kuna koje neće dobiti udruge jer nisu sudjelovale u fašenku, uplati na račun vrtića.

U raspravu se uključio načelnik Marijan Varga (HNS). Smatra da djeca u vrtiću moraju imati kvalitetan odgoj, a ustanova mora zadovoljiti sve standarde, pa se “ušparati” nigdje ne može. Nova cijena je realna, poštena i niža nego drugdje, rekao je Varga.

Zoran Horvat (HNS) najavio je kako je pokrenuta inicijativa za formiranje jasličke skupine za područje donjeg Međimurja i Podravine. Prijedlozi oporbenih vijećnika nisu prošli te će nova ekonomska cijena za desetsatni boravak odsada biti 1.290 kuna, umjesto 1.100, a za šest satni boravak ona će iznositi 1.100 kuna, umjesto 910.  Treba napomenuti da 60% plaća općina, a 40% ide na teret roditelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije