VIŠE OD TRI TISUĆE POTPISA

IZBORI I Sandra Herman predala potpise za kandidaturu prve međimurske županice

Nakon Darka Zvera, prikupljene potpise za kandidaturu za prvu međimursku županicu Državnom izbornom povjerenstvu predala je i kandidatkinja Reformista, HSS-a i SDP-a Sandra Herman

Prije nego je županijskom DIP-u predala više od tri tisuće potpisa, zahvalila se svima koji su se uključili u njihovo prikupljanje, kao i onima koji su joj time omogućili da bude prva kandidatkinja za prvu međimursku županicu.

– Sakupili smo puno više potpisa nego je to potrebno, a sigurno bismo i puno više da smo nastavili dalje. To govori u prilog tome da su Međimurke i Međimurci prepoznali da je za daljnje uspješno vođenje naše županije potrebno iskustvo, znanje, čvrst stav i jasna vizija, a sigurna sam da kao kandidatkinja to mogu ponuditi, kazala je Sandra Herman, poručivši da iza nje stoji tim sposobnih, a ne podobnih ljudi i pozvavši svoje protukandidate na čistu i korektnu kampanju.

Ispred međimurskog SDP-a, koji je prije desetak dana javno podržao kandidatkinju Herman, Nikola Novak je naglasio da su s ovim odmakom u stranci tom odlukom izrazito zadovoljni.

– Sandra je autentični glas Međimurja i zaista nam je drago što se oko nje sakupilo mnogo naših članova i podržavatelja i da ta podrška stiže s građanskog i lijevog centra, kazao je Novak, pohvalivši njezino nošenje s niskim udarcima koji su, kazao je, već počeli, te istaknuvši da je i tu pokazala da je snažna žena koja može upravljati našom županijom.

Uz Sandru Herman i Nikolu Novaka, predaji potpisa nazočio je i kandidat za zamjenika Zoran Vidović.

– Skupljajući potpise bilo je vidljivo da je moj i Sandrin minuli rad kao zamjenika župana još uvijek je poštovan među žiteljima Međimurja. Stoga s pravom očekujemo potporu na ovim izborima i vjerujemo da ćemo ostvariti naš zacrtani cilj, a to je prva županica Međimurske županije, poručio je Vidović.

Podsjetimo, za kandidaturu je trebalo prikupiti više od 1.500 potpisa, a krajnji rok za njihovu predaju je sutra u ponoć. Potpise još treba predati Mladen Novak, a javnost napeto očekuje i hoće li se tijekom sutrašnjeg dana s najavom kandidature oglasiti i donedavni župan Matija Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije