OPĆINSKO VIJEĆE

OPĆINA NEDELIŠĆE Još jednom o asfaltu, vodi i Goričici

Dnevni red bio je kratak, ali je zato aktualni sat potrajao...

U maloj dvorani Mesapa u četvrtak, 28. listopada održana je peta sjednica Općinskog vijeća Nedelišća. Dnevni red bio je kratak, ali je zato aktualni sat potrajao.

Vijećnica Dijana Posavec još jednom je pitala kad će biti dovršeno uređenje Ulice Karla Vinkovića. Načelnik Nikola Novak odgovorio joj je da su se radovi intenzivirali. Izvođač je uzeo kooperanta za pješačku stazu, treba betonirati još jedan šaht, a sljedeći tjedan bit će povučen grubi sloj asfalta. Potom slijede prilazi i fini sloj asfalta.

Vijećnik Mladen Posavec izrazio je nezadovoljstvo odgovorom na njegovo traženje da se napravi analiza cijene vode kako bi se moglo promisliti ima li prostora za pojeftinjenje. Osim načelnika, odgovorio mu je i kolega vijećnik Vladimir Topolnjak, koji je ujedno direktor Međimurskih voda. Topolnjak je kazao da cijena nije rasla od 2011. godine, a rastu troškovi te se i oni trude povećavati prihode raznim uslugama, ali ne i poskupljenjem cijene vode. Pojasnio je i koliko je važna uloga vodnih redara kako bi se svi priključili jer bi ih inače mogla “penalizirati” EU koja je financirala Aglomeraciju Čakovec.

Franjo Cimerman pak se još jednom osvrnuo na Gospodarsku zonu Goričica, pitavši kako će država Nedelišću dati još deset parcela, kad su na samo tri od postojećih deset izgrađeni pogoni. Podsjetio je da se investitorima omogućivala otplata zemljišta na 24 rate te da je 2018. godine upozoravao da bi ih klauzulom ugovora valjalo obvezati na gradnju. Načelnik Novak složio se da nije sve najbolje izvedeno u vrijeme kad je on još bio zamjenik načelnika, ali “kumovala” je i kriza potaknuta epidemijom. Kazao je da će ugovori koje će on potpisivati sigurno sadržavati klauzule.

Uslijedio je dnevni red od tri točke; izmijenjen je općinski poslovnik, Nedelišće je ušlo u ITU upravno područje Čakovec (integrirana teritorijalna ulaganja) te je usvojen plan upravljanja općinskom imovinom za 2020. godinu.


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije