riječ imali i međimurski predstavnici

U MAĐARSKOJ ODRŽAN SASTANAK Suradnjom do boljih uvjeta života s obje strane Mure

Pod predsjedavanjem predsjednika EGTS-a (Europska grupacija za teritorijalnu suradnju) 'Mura regija' Josipa Grivca, održan je dogovor projektnih partnera o trenutnoj situaciji vezano uz projekte čija je realizacija u tijeku, a koji su dobili potporu EU

Prije svega, radi se o projektu vezanom uz most Kotoriba-Murakerestur, kao najvećem projektu, a dogovaralo se i o situaciji vezano uz projekt Gastronomska baština u kojemu sudjeluju općine s obje strane Mure.

Nakon toga održan je sastanak u organizaciji EGTS-a sa predstavnicima Saveza udruga za gospodarenje i znanost iz Budimpešte na čelu s Janzso Antal-om, a Međimursku županiju su predstavljali Josip Grivec, zamjenik župana, Darko Radanović, pročelnik za gospodarstvo MŽ i Ana Kralj, zamjenica ravnateljice Javne ustanove za razvoj Međimurske županije (REDEA).

– Cilj ovog sastanka je svestrano, učinkovito i inovativno djelovanje i suradnja na proširivanju gospodarske, kulturne, sportske i drugih vidova suradnje između država članica EU, naročito u pograničnim područjima. Želja nam je stvaranje uvjeta za održivi razvoj ovog područja te ciljanom suradnjom poboljšavati uvjete života s obje strane Mure, rekao je Josip Grivec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije