Ministar Maras u Međimurju: Nepovratna sredstva malim i srednjim poduzetnicima

Daljnji razvoj poduzetničkih zona i potezi Vlade koji bi trebali povećati konkurentnost malih i srednjih poduzetnika bili su glavne teme razgovora ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa s međimurskim županom Ivanom Perhočem.

Ministar je za posjeta tvrtki Meiso u Goričanu najavio da će već u travnju izaći prvi natječaji s nepovratnim sredstvima za male i srednje poduzetnike.

– Zakon o obrtu ove će se godine dijelom izmijeniti, ali moramo biti svjesni da Vlada želi raditi tako da onaj tko preuzima obvezu za nju i odgovara. Isto tako, onaj tko izdaje račun mora biti siguran da će taj račun i naplatiti. Obrtnicima je najvažnije da mogu naplatiti ono što su prodali – kazao je ministar Maras najavivši uvođenje reda na tržište i lakši pristup obrtnim sredstvima.

– Politika Vlade je da se potiču isključivo mala i srednja poduzeća na razini horizontalnih potpora. Međimurska županija jedna je od kvalitetnijih koja se znala pripremiti i za ulazak Hrvatske u EU i prilagoditi se gospodarskoj situaciji u kojoj se danas nalazimo – kazao je Maras i dodao da izvoznici moraju imati još veću potporu države nego što su je imali dosad.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras posjetio tvornicu obuće Meiso u Goričanu

– Poručujem izvoznicima da će im HBOR biti na raspolaganju i da će financirati izvozne programe. Razradit ćemo i modele financiranja nekih naručitelja iz drugih zemalja, naravno s adekvatnim garancijama naših proizvoda, te na taj način podupirati izvoz – najavio je Maras.

Mali obrtnici su najnezaštićeniji dio gospodarstva, što potvrđuje podatak da se u zadnje tri godine broj obrta smanjio za 15.000.

U Goričanu je održana i edukativna radionica o razvoju gospodarstva u sklopu projekta IPA Mađarska – Hrvatska, a raspravljalo se malom i srednjem poduzetništvu u ruralnim područjima.

Projekt jačanja ekonomske konkurentnosti prekogranične regije provode Goričan i Serdahely, a vrijednost mu je 193.383 eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije