Slučaj Moharić: Isplate dvjema zaposlenicama mimo zakona?

Politička elita Goričana natrpala se u sudnicu Općinskog suda u Čakovcu, gdje je nastavljeno suđenje SDP-ovom saborskom zastupniku i općinskom načelniku Mariju Mohariću, kojeg se tereti da je nesavjesnim poslovanjem oštetio općinski proračun za oko 340.000 kuna.

>>> Zastupnik Mario Moharić na sudu: Apsolutno se ne osjećam krivim!

>>> Počinje suđenje Mariju Mohariću za nesavjestan rad

U utorak su svjedočili financijska vještakinja te šestorica bivših vijećnika, od kojih će se neki naći i na izbornim listana na prijevremenim izborima za Općinsko vijeće 25. ožujka.

– Razlike u isplaćenim bruto plaćama mogle su biti isplaćene po pojedinim kriterijima, no nije bilo individualnih ocjena za pojedine zaposlenike. Isplate za dvije zaposlenice premašile su iznose predviđene zakonskim okvirima – ispričala je, uz ostalo, vještakinja koja je pročešljala zakonske odredbe, pravilnike i odluke prema kojima je načelnik zaposlenicima Općine isplaćivao dodatke na plaću i stimulacije.

M. Moharić je ponovio da za sve odluke o isplatama ima pokriće u odlukama Općinskog vijeća i Poglavarstva. Svjedočili su i vijećnici iz raznih stranaka, među kojima i oni koji su protiv načelnika podigli kaznenu prijavu.

Sutkinja je odredila da se za novo ročište provjere zakonski i podzakonski akti koji utvrđuju kriterije za isplatu stimulacija. Vezano uz prodaju općinskog stana bez procjene Porezne uprave, za što se Moharića također tereti, kao svjedoci pozvat će se građevinski vještak i bračni par kojemu je sporni stan prodan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije