Iz aktualnog sata sjednice Općinskog vijeća Svete Marije

Na početku posljednje sjednice Općinskog vijeća Sveta Marija načelnik Dean Hunjadi (SDP) iznio je općinske aktualnosti od kojih su najznačajnije informacije kako su općinskim udrugama isplaćene sve dotacije za prošlu godinu, da je u postupku osnivanje stolnoteniskog kluba te da se općina prijavila na IPA program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska u kategoriji turizma.


Vijećnica Marija Frančić
(HSS) podsjetila je načelnika na dogovoreni sastanak od prošle sjednice na kojem bi vijećnici mogli predlagati projekte koji bi se realizirali u narednom razdoblju. Kako se sastanak nije održao, izrazila je nezadovoljstvo što općina ne iskazuje previše interesa za kandidiranje takvih projekata s tim više što ima informacije da susjedne općine to puno bolje koriste.

Načelnik se nadovezao da nije predložio poseban sastanak jer se projekti mogu predložiti na i na općinskim sjednicama. Zamjenik načelnika Željko Strbad (HNS) izvijestio je vijećnike da se kroz mjesec dana potpisuje Ugovor za izradu glavnog projekta sustava kanalizacije od strane Međimurskih voda koji se sufinancira iz fondova EU.

Bivšu načelnicu, a sada vijećnicu Mariju Frančić zanimalo je da li su se naknade za rad načelnika i njegovog zamjenika isplaćivale redovno tijekom prošle godine jer su vijećnici svoju dobili tek početkom ove.

Načelnik odgovara da je naknada za sudjelovanje na sjednicama isplaćena svima na isti dan te da se ne može uspoređivati sa naknadom za rad načelnika. Frančić je podsjetila da je u vrijeme svojeg mandata načelnice mjesečno dobivala 1.300 kuna te da joj se naknada postepeno povećavala prema financijskoj situaciji, te je zanima da li načelnik razmišlja o smanjenju svoje naknade zbog loše financijske situacije.

Načelnik uzvraća argumentom da se za vrijeme njegovog mandata znatno smanjila stavka za putne troškove, dok je prijašnja vlast mjesečno na to trošila onoliko koliko je imala naknadu za svoj rad i smatra da su nakon svega iznijetoga u “ravnopravnom položaju”. Tu nije bi kraj njezinih prijedloga. Frančić je predložila vijećnicima  da se odreknu svojih naknada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije