Konstituirano vijeće Općine Šenkovec

OV ŠENKOVEC Već na prvoj sjednici o naknadama: Predsjednici 750 kuna, načelniku bruto plaća od 14.300 kuna

Za predsjednicu Vijeća izabrana je Ruža Sermek (SDP), dok su za potpredsjednike izabrani Mladen Hren (HNS) i Jurica Koštarić (HDZ)

Novoizabrani vijećnici Općine Šenkovec održali su u srijedu, 16. lipnja, konstituirajuću sjednicu gdje su odabrali predsjednicu te potpredsjednike Vijeća. Samu sjednicu je otvorio pročelnik Nino Hren, a nakon pozdravnog govora i polaganja prisega pristupilo se izboru funkcija. Tako je za predsjednicu Vijeća izabrana Ruža Sermek (SDP), dok su za potpredsjednike izabrani Mladen Hren (HNS) i Jurica Koštarić (HDZ).

Općinsko vijeće sačinjavat će: Saša Horvat, Alen Lajtman, Jelena Fuss, Darko Novak, Željka Đeri (Nezavisna lista Matije Posavca, HSU, HSS), Mladen Hren, Dražen Polak, Milena Zelić (HNS) Ruža Sermek, Stjepan Hoblaj (SDP) Ivica Smolić, Melita Kozjak (lista grupe birača) te Jurica Koštarić (HDZ).

Vijećnici su se usuglasili i oko iznosa koje će dobivati iz proračuna Općine, pa će se tako isplaćivati naknada za predsjednicu Općinskog vijeća u iznosu od 750 kuna mjesečno. Potpredsjednici će dobivati 600 kuna, a 600 kuna će svaki mjesec dobivati i predsjednik MO Knezovec. Vijećnici će pak biti plaćeni po dolasku na sjednicu, i to u iznosu od 200 kuna, dok će vijećnici MO Knezovec dobivati 100 kuna po sjednici.

Načelnik Robert Meglić će svoju dužnost obavljati profesionalno, pa će i njemu biti isplaćivana mjesečna plaća. Za prvi mjesec rada načelniku će biti isplaćena bruto plaća u iznosu od 14.300 kuna, uz dodatak za staž.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije