Potrošnja plina u Međimurju porasla za čak 60 posto!

Poklopilo se nekako da Vladimira Ivkovića s mjesta direktora Međimurje plina isprati ekstremno velika potrošnja plina, koja je od početka godine do 15. veljače u Međimurskoj županiji porasla za čak 60 posto.

– Posljednjih petnaestak dana bilježimo ekstremnu potrošnju plina. Od 1. siječnja do 15. veljače potrošeno je više od osam milijuna prostornih metara. Očekivali smo maksimalnu potrošnju od 490.000 prostornih metara dnevno, a dostigli smo čak 680.000 kubika u “najjačem” danu – kazao je na konferenciji za novinare Vladimir Ivković.

Problema u opskrbi nije bilo jer Hrvatska ima osigurana tri pravca za opskrbu plinom. Jedna od tema konrefencije za novinare, posljednje koju je održao u funkciji direktora, bio je i nov način obračuna potrošenog plina.

Od 1. siječnja mjerna jedinica više nije prostorni metar, nego kWh. Cijena plina za domaćinstva je već godinama ista, a utvrđuje je Vlada.

– Do 1. siječnja Vlada je subvencionirala kućanstvima devet lipa po kubiku, a od početka godine građani plaćaju punu cijenu od 2,8 kuna po kubiku. Gospodarstvenici imaju dvije cijene, jedna je 2,85 kuna plus PDV, a druga, za one koji ne proizvode, 4,02 kuna plus PDV – istaknuo je Ivković, kojeg će 20. veljače na radnom mjestu direktora, na kojem je proveo 17 godina (još četiri na mjestu pomoćnika direktora), zamijeniti HNS-ovac Nenad Hranilović.

Ivković ostaje u tvrtki, na radnom mjestu na koji ga raspodijeli novi direktor.

– U tih 21 godinu broj potrošača porastao je s 5000 na 29.000. Kreditni rejting tvrtke je AAA, kakav nema ni jedna druga tvrtka u Međimurju – otkrio je V. Ivković. Novost je i Međimurje plin sklapa i ugovore s potrošačima izvan Međimurja. Jedan od takvih je Hrvatska
narodna banka u Zagrebu!

Na oproštajnoj konferenciji za novinare V. Ivković zaželio je uspjeh u radu novom direktoru.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije