SDP-OV KANDIDAT ZA ŽUPANA

LOKALNI IZBORI Mario Medved: ‘Međimurjem nit se trži niti se Međimurje kupuje’

Podržao ga je pritom i predsjednik stranke Peđa Grbin koji je rekao kako je Medved pravi čovjek za tu poziciju

Uz potporu brojnih članova SDP-a, kao i predstavnika stranaka HSS, HSU, MDS, Laburista i, Reformista, SDP-ovac Mario Medved objavio je ispred Doma sindikata u Čakovcu svoju kandidaturu za međimurskog župana. Podržao ga je pritom i predsjednik stranke Peđa Grbin koji je rekao kako je Medved pravi čovjek za tu poziciju.

– Trideset godina je vatrogasac, osam godina zamjenik čakovečkog gradonačelnika, on je čovjek velike energije, smirenosti i radišnosti. Kao takav bit će u stanju stvoriti novu sliku Međimurja koja je u skladu s vrijednostima SDP-a, a to su solidarnost, vrijednost i poštenje, rekao je Grbin. Dodao je pritom da je politika služi za boljitak našeg društva, ali ako nema pravog čovjeka sve ostaje samo mrtvo slovo na papiru.

– Mario Medved je upravo takav. Čovjek velike energije, velikog iskustva, ali isto tako što je meni drago jer je takav i moj mentalitet, čovjek velike smirenosti i mirnoće. Čovjek je koji će biti u stanju stvarati novu sliku Međimurske županije, istaknuo je Grbin. I sam Mario Medved kao jednu od svojih prednosti ističe svoj dugogodišnji vatrogasni staž.

– Ponosni sam član Vatrogasne zajednice Međimurske županije i aktualni predsjednik. Puno sam na terenu, među ljudima i upravo su me ljudi potakli na ovu kandidaturu. Međimurci me dobro znaju i kao zamjenika čakovečkog gradonačelnika, rekao je na samom početku predstavljanja svoje kandidature za međimurskog župana Medved. U obraćanju se osvrnuo i na svoj rodni kraj istaknuvši da je ponosan na svoje Međimurje i Međimurce i da nikada ne bi poželio živjeti bilo gdje drugdje, no i da to nikako nije dovoljno.

– To nije dovoljno da bi se otvarala radna mjesta, da naša djeca ostanu ovdje i imaju kvalitetu života kavu zaslužuju. Međimurje mora biti konkurentnije. Imamo samo 8% visokoobrazovanih kadrova što je poražavajuće jer se s te brojke nismo pomakli unatrag osam godina i zato je ulaganje u obrazovanje apsolutni prioritet, najavio je Medved. Zalagat će se za hitno uvođenje jednosmjenske nastave u sve županijske škole, dnevni boravak za starije osobe, bolju prometnu povezanost, brzu prugu Čakovec – Zagreb.

– Vrijeme je da neke stvari napravimo bolje i pametnije, naglasio je Medved. Kandidat za njegova zamjenika je načelnik Općine Nedelišće, Darko Dania.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije