gornji mihaljevec

SA SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA Kad stiže ljekarna u Gornji Mihaljevec?

U Gornjem Mihaljevcu je u utorak, 2. ožujka održana jedna od posljednjih sjednica ovog saziva Općinskog vijeća uoči skorih lokalnih izbora

Načelnik Goran Lovrec na početku aktualnog sata prenio je vijećnicima što se u ovom trenu radi diljem općine.

– Počeli su radovi na Parku mladosti te pripremamo i obnovu tamošnje trim-staze. Kraju ide uređenje društvenog doma u Vukanovcu. Imamo još neke dodatne zahvate u bivšoj zgradi poljoprivredne zadruge u koju do 1. svibnja stiže ljekarna i tu sve ide po planu; trebamo još napraviti rampu za osobe s invaliditetom. Jučer su otvorene ponude za izgradnju sportskog doma u Dragoslavec Bregu; javilo se pet izvođača. Danas smo imali sastanak u vezi s uvođenjem širokopojasnog interneta u općinu do svibnja 2023. godine. Potpisan je i ugovor za produžetak vodovodne mreže u Vukanovcu – iznio je načelnik Goran Lovrec.

Vijećnika Borisa Resmana zanimalo je tko je odgovoran što je pri dogradnji i modernizaciji Dječjeg vrtića Sovice država “penalizirala” Općinu sa – on kaže 700 tisuća kuna, a načelnik 423 tisuće kuna. Od pročelnika Karla Miljančića dobio je odgovor: “Svi smo krivi pomalo.” Raspravljalo se i o problemima na groblju, gdje grobar sam diže grobnu ploču, kao i o potrebi osnivanja komunalne tvrtke ili pridruživanju štrigovskoj kad uskoro bude osnovana.

Nakon aktualnog sata usvojene su “kozumetičke” izmjene i dopune socijalnog programa te općinskog poslovnika i statuta. Predloženi su kandidati za suce porotnike te je potom odlučeno da izbori za vijeća mjesnih odbora budu održani 16. svibnja, zajedno s lokalnim izborima. Na kraju, Vijeće je odobrilo prodaju dvije parcele u Poduzetničkoj zoni Krč zainteresiranim investitorima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije