U nedjelju, 22. siječnja održava se referendum o ulasku u Europsku uniju

U nedjelju, 22. siječnja održat će se prvi referendum u nezavisnoj Hrvatskoj. Građani Hrvatske s pravom glasa zaokružujući za ili protiv, izjašnjavat će se o pristupanju Europskoj uniji.

U Međimurskoj županiji bit će otvoreno 153 glasačkih mjesta  na kojima će se o EU moći izjasniti 100.640 birača. Glasačka mjesta bit će otvorena od 07 do 19 sati. Za razliku od ostalih izbora, nema instituta “predizborne šutnje”, odnosno promidžba se može obavljati i uoči i na sam dan izbora. Promidžba je zabranjena samo u neposrednoj blizini biračkih mjesta, a nije dopušteno niti navoditi birače kako da glasuju.

Prvi neslužbeni privremeni rezultati objavit će se u nedjelju do 20:00 sati. Za odluku o pridruživanju ili nepridruživanju Hrvatske Europskoj uniji potrebno je najmanje 50 posto plus jedan glas svih onih koji su pristupili glasovanju.

Svi oni koji su još u dvojbi koji odgovor zaokružiti, mogu u subotu 21. siječnja na Trgu Republike u Čakovcu od 10:00 do 12:00 sati od volontera i djelatnika županijskih službi dobiti željene informacije i brošure.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije