Održan kolegij predsjednika Vijeća mjesnih odbora općine G. Mihaljevec

Održan kolegij predsjednika Vijeća mjesnih odbora općine G. Mihaljevec

U utorak,17. siječnja 2012. održana je sjednica predsjednika Vijeća mjesnih odbora Općine Gornji Mihaljevec u prostorijama Doma kulture Gornji Mihaljevec.

Komunalni redar izvijestio je nazočne predstavnike mjesnih odbora o stanju u komunalnom redarstvu na području općine te istaknuo da postoji poboljšanje situacije s obzirom na odlaganje kućnog komunalnog otpada i pridržavanja ostalih odredaba komunalnog reda od strane građana. Veliki problem su ostale divlje deponije smeća zbog nemogućnosti otkrivanje počinitelja takvog prekršajnog djela.

Napomenuta je obveza vlasnika svakog kućanstva i vlasnika kuća za privremeno stanovanje da stave kućne brojeve na svoje objekte kako bi se izbjeglo kažnjavanje.

Najavljena je revizija površina stambenih objekata za naplatu komunalne naknade utvrđivanjem stvarne neto korisne stambene površine. Reviziju je potrebno izvršiti zbog eventualnih odstupanja realnih površina od onih koje postoje u evidencijama.

Svi predstavnici mjesnih odbora pozvani su na podnošenje prijedloga o mogućim izmjenama prostornog plana općine Gornji Mihaljevec u pojedinim naseljima prema konkretnim potrebama.

U predstojećem razdoblju održat će se zborovi građana naselja svakog mjesnog odbora.

U utorak, 7. veljače 2012.godine u 19,00 sati održat će se stručno predavanje za poljoprivrednike. Na edukaciju se pozivaju sva poljoprivredna gospodarstva koja su korisnici državnih potpora ili poticaja u poljoprivredi.

Svi vlasnici šuma i zemljišta na kojima se nalaze drveća, raslinje i granje uz javne ceste pod upravom Županijske uprave za ceste Međimurske županije do udaljenosti 5.00 m od ruba kolnika ili ukoliko postoji cestovni jarak 5,00 m od vanjskog ruba jarka da uklone (počiste) predmetnu šumu ili drveće i raslinje radi sigurnosti prometa na cestama. Isto tako upozoravaju se vlasnici šuma i zemljišta da trebaju ukloniti drva i granje koje visi na kolnik javne ceste.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije