IZMJENE PROSTORNOG PLANA

OPĆINSKO VIJEĆE KOTORIBE Za 25. zasjedanje jedva skupljen kvorum

- Ove izmjene i dopune će dati novu viziju Kotoribi, odnosno potrebama 21. stoljeća, a i više - mišljenja je predsjednik OV-a Kotoribe Stanko Vugrinčić

Da u posljednji trenutak na sjednicu nije došla Blaženka Zvošec (HSLS) sjednica bi bila odgođena glede nedostatka kvoruma!? Prema riječima općinskog načelnika Ljubomira Grgeca (SDP) bila je to sjednica važnih odluka, pogotovo kada je bilo riječi III. Izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja općinskog područja.

Sjednica je sadržavala devet točaka dnevnog reda, a interes za njih je od 13 vijćnika pokazalo svega sedmero: Blaženka Zvošec (HSLS), Ivan Hertelendi (SDP), Kristina Knez (SDP), Slavica Maltar (HSU), Manuela Bartolić (Laburisti), Antun Horvat (SDP) i Stanko Vugrinčić (nezavisni). Izostali su vijećnici HDZ-a Zoran Radmanić, Ivan Kos, Snježana Matoš, Damir Kadija te Željko Šebestjan (HSS) i Vedran Golub (SDP). Rekli bismo, široka stranačka lepeza izostalih.

Tih sedam nazočnih je donijelo Odluku o izradi III. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Kotoriba.

– Važan dokument koji određuje prostorno kotoripsko sutra ‘prošao’ je jednoglasno – rekao je nezadovoljni načelnik Grgec, a kojeg zabrinjava tako slab odaziv. Što je uvjetovalo da se dođe do izmjena i dopuna Prostornog plana i ciljevi?

Prije svega vršit će se selektivno kako bi došlo do proširenja, prenamjene  građevinskih parcela, kao i usklađivanja grafičkog dijela Plana s izvedenim prometnicama.

Cilj izrade Izmjena i dopuna Prostornog plana je omogućavanje promjena namjene u dijelovima općinskog područja temeljem zahtjeva poduzetnika i gađana, kao i usklađivanje s II. ID PP Međimurske županije 2019. Programska polazišta su zasnovana na važećim nacionalnim propisima, Strategiji razvoja RH, MŽ i Općine Kotoriba.

Govoreći o proširenju predviđa se proširenje građevinskog područja iza Ulice Petra Krešimira IV. Doći će do prenamjene građevinskog područja koje je bilo planirano za proizvodnu namjenu u zonu za rekreaciju i turizam s mogućnošću gradnje bungalova kat.čest.br. 5674/1 k.o. Kotoriba, a konkretno se odnosi na područje u blizini sadašnje Šodergrabe. Također će prenamjeniti zemljište kod groblja koje je bilo planirano za društvene namjene u zonu mješovite namjene.

Ljubomir Grgec

Bit će prenamjenjena kat. čest. br. 1497. k. O. Kotoriba iz parkovne površine u površinu za sportsko-rekreacijsku namjenu radi izvedbe otvorenog igrališta na kraju Ulice Nikole Tesle. Prenamijenit će se izdvojeno građevinsko područje izvan naselja poljoprivrednog gospodarstva u IGPIN namijenjeno proizvodnji energije za obnovljive izvore- za sunčanu enereganu.

Prostorni plan mora bit usklađen s grafičkim dijelom Plana s izvedenim prometnicama i drugom izvedenom infrastrukturom kao s II. izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Međimurske županije.

– Ove izmjene i dopune će dati novu viziju Kotoribi, odnosno potrebama 21. stoljeća , a i više- mišljenja je predsjednik OV-a Kotoribe Stanko Vugrinčić.

Stanko Vugrinčić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije