REZULTATI SDP-ovih IZBORA U MEĐIMURJU

IZBORI U SDP-U Mladen Novak i Stjepan Kovač nisu izabrani u Predsjedništvo SDP-a

Članovi stranke u Međimurju izabrali su i četvero predstavnika za Glavni odbor. Najuspješnija je bila Andreja Marić sa 170 glasova

Kao što smo već pisali, Peđa Grbin i Željko Kolar ušli su u drugi krug unutarstranačkih izbora za predsjednika SDP-a. Na izbore je izašlo 8752 od 11.585 članova stranke s pravom glasa, odnosno 76,7 posto. Grbin je dobio 40,67 posto glasova, a Kolar 26,29 posto. Iza njih su se poredali Ranko Ostojić s 17,33, Mirela Ahmetović s 14,61 i Marino Percan s 0,58 posto glasova.

Međimurski SDP-ovci također su najveći broj glasova dali Grbina, za kojeg je glasalo 109 od 277 birača. U našoj županiji članovi stranke na drugo su mjesto izabrali Mirelu Ahmetović s 79 glasova, dok je Željko Kolar bio treći s 51 glasom. Ranko Ostojić dobio je 35 glasova, a Marino Percan samo 3.

Naravno da se karte ponovno miješaju u drugom krugu, ali Grbinova prednost je velika i omogućuje mu lakše dogovore oko stvaranja potrebne većine za konačnu pobjedu, jer nakon ovakvog raspleta biti će mnogo onih koji će se nastojati ukrcati na pobjednički vlak uzimajući u obzir rezultate prvog kruga.

Međimurski kandidati za Predsjedništvo SDP-a, Mladen Novak i Stjepan Kovač, nisu izabrani u to tijelo. Prema informacijama koje imamo, našu će regiju tamo zastupati Siniša HajdašDončić i Jasenka AuguštanPantek. U Međimurju Mladen Novak je s 132 glasa bio nešto uspješniji od Stjepana Kovača koji je dobio povjerenje 113 birača.

Članovi stranke u Međimurju izabrali su i četvero predstavnika za Glavni odbor. Najuspješnija je bila Andreja Marić sa 170 glasova, Ivica Perhoč dobio je 162, Mladen Novak 120 i Mirjana Murk 116 glasova.

Andreja Marić, Ivica Perhoč, Mladen Novak i Mirjana Murk

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije