Kotoriba: Planirani proračun za 2012. godinu 6.8 milijuna kuna

Kotoriba: Planirani proračun za 2012. godinu 6.8 milijuna kuna

Pred Općinskim vijećem Općine Kotoriba našlo se prvo čitanje proračuna za iduću godinu. Planirani prihodi i rashodi kreću se u visini 6.850.000 kuna. Najviše prihoda od 2,6 milijuna kuna očekuje od poreza i pomoći iz državnog i županijskog proračuna u iznosu od 1,1 milijun kuna.

Općinski načelnik Ljubomir Gregec naglasio je kako se radi o prvom čitanju. – Odlučili smo da, bez obzira na tešku financijsku situaciju, nećemo smanjivati dotacije udrugama, već su one planirane u dosadašnjim iznosima, rekao je Grgec te izdvojio radove koji se planiraju iduće godine.

Radi se o nastavku unutarnjeg uređenja Doma kulture, uređenju zgrade bivše policije koja je sada u općinskom vlasništvu, rekonstrukciju mrtvačnice te uređenje zgrade Društvenog doma. Spomenuo je i nastavak izgradnje kanalizacijske mreže za što su Hrvatske vode mimo proračuna osigurale 1,2 milijuna kuna te kandidiranje uređenje zgrade vrtića i nerazvrstanih cesta prema programu EIB 3 u visini 11 milijuna kuna.

Prijedloga i ideja je bilo mnogo, a predsjednik Vijeća Željko Šebeštjan je rekao kako će one biti razmatrane od strane općinskog čelništva. Iz redova oporbenih vijećnika predloženo je uređenje pothodnika ispod pruge kod škole, uređenje zgrade starog vrtića, izgradnja navodnjavanja, dogradnja vrtića te uređenje tržnice.

Vijećnik Ivan Kos (HDZ) smatra kako te projekte treba planirati u proračunu. – Kad nešto planiraš, onda možeš očekivati i financijsku pomoć iz drugih izvora, a ako se ti projekti ne realiziraju postoji rebalans, rekao je Kos koji je i mišljenja kako su planirani preveliki izdaci za plaće i naknade u odnosu na stvarni općinski proračun.

Nezavisni Vinko Horvat predložio je stavku u kojoj bi se osigurala sredstva za kandidiranje prema fondovima EU, dok je Stanko Vugrinčić upozorio da se treba razmišljati o modelu kupnje novog vatrogasnog vozila jer dosadašnje neće još biti dugo u funkciji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije