PRIOPĆENJE

PREDSJEDNIŠTVO MEĐIMURSKOG SDP-a Osuđujemo suradnju i prikrivenu koaliciju Mladena Novaka i HDZ-a!

Na sjednici su donesena dva zaključka, a posebnu pozornost izaziva osuda suradnje i prikrivene koalicije predsjednika SDP-a MŽ Mladena Novaka i međimurskog HDZ-a

Uoči uskršnjih blagdana, u četvrtak 9.travnja, Predsjedništvo SDP-a Međimurske županije održalo je elektronsku sjednicu na kojoj se raspravljalo o nekoliko aktualnih tema. Tom prigodom donesena su dva zaključka, među kojima posebnu pozornost izaziva osuda suradnje i prikrivene koalicije predsjednika SDP-a MŽ Mladena Novaka i međimurskog HDZ-a. Priopćenje koje nam je dostavio tajnik ŽO SDP-a MŽ Slađan Mihoci prenosimo u cijelosti.

1.Najoštrije osuđujemo suradnju i prikrivenu koaliciju Mladena Novaka i HDZ-a u Međimurskoj županiji!

Posljednji primjer takve prakse, pogubne za ugled međimurskog SDP-a, su odluke Odbora za zdravstvo, tijela Županijske skupštine, izravno protivne interesu nesmetanog funkcioniranja Županijske bolnice. Njihovi su zaključci u suprotnosti ne samo sa stavovima župana Međimurske županije Matije Posavca, već i u potpunosti protivni stavu Predsjedništva SDP-a Međimurske županije. Apsolutno nam je neprihvatljivo što je ovu  odluku, uz predstavnika HDZ-a, podržao i član spomenutog odbora iz redova SDP-a, isključivo na inzistiranje Mladena Novaka, bez da su o tome odlučivala ili na bilo koji način bila konzultirana najvažnija stranačka tijela.

Ovo nije prva samovoljna odluka predsjednika Novaka u suradnja s HDZ-om. On se već i ranije na taj način ponašao u Županijskoj skupštini, zalažući se osobno za neke odluke bez odobrenja i konzultacija na stranačkim tijelima. Iz svega toga očito je da predsjednik Novak poslovni i privatni interes stavlja ispred stranačkog, a razlozi takvog ponašanja će se ubrzo otkriti.

Zbog svega navedenog Predsjedništvo SDP-a MŽ traži hitnu reakciju SDP-a Hrvatske i postavljanje povjerenika za Međimursku županiju kako bi se zaustavila agonija i propadanje međimurskog SDP-a, uzrokovano samovoljom i konstantnim kršenjem Statuta SDP-a Hrvatske od strane Mladena Novaka, što potvrđuje i nedavna odluka Statutarne komisije stranke.

2.Zbog situacije vezane uz mjere za sprječavanje širenja COVID 19 virusa u kojoj se našlo gospodarstvo i velik broj građana Međimurja, Skupštini Međimurske županije predlažemo sljedeće mjere:

1.Smanjenje plaće županu Međimurske županije i njegovim zamjenicima za 15 posto.

2.Smanjenje osnovice za obračun plaća svih zaposlenih u županijskoj upravi i županijskim ustanovama za 10 posto, osim zaposlenicima koji rade u sustavu zdravstva i skrbi za starije i nemoćne. Odustajanje od isplata Uskrsnica zaposlenicima županijske uprave i županijskih ustanova.

3.Obustavu isplata naknada predsjedniku Županijske skupštine, vijećnicima Županijske skupštine, članovima Odbora županijske skupštine, članovima Upravnih vijeća i Nadzornih odbora. Do daljnjeg obustaviti i isplate naknada za rad političkih stranaka.

4.Na ovaj način “ušteđena” sredstva usmjeriti prema programima pomoći građanima koji su zbog krize ostalih bez izvora prihoda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije