Vijeće se u Goričanu konstituiralo u Vatrogasnom domu!?

Vijeće se u Goričanu konstituiralo u Vatrogasnom domu!?

Borba za vlast u Goričanu dobila je novi nastavak, zasigurno ne i posljednji. Najstariji vijećnik Stjepan Blagus sazvao je konstituirajuću sjednicu koja je održana u Vatrogasnom domu! Navodno u vijećnicu nisu mogli ući jer je bila zaključana.

Blagus iz HSU-a izabran je za predsjednika Općinskog vijeća, dužnost koju je već obnašao prije sukoba s načelnikom Marijom Moharićem (SDP). Blagus je smijenjen početkom veljače, a zamijenio ga je Mladen Varošanec koji je nedavno odstupio zajedno sa još petero vijećnika.

Prevagu je ovaj put donio Zlatko Varošanec koji je u ime HSP-a prisegnuo kao sedmi vijećnik. Vijeće je odmah donijelo više odluka, a uz ostalo izglasalo je da se načelniku naknada smanji na samo 500 kuna mjesečno!

Kako će se dalje odvijati cijeli slučaj i je li sjednica u Vatrogasnom domu bila u skladu sa zakonom, vidjet će se.

Podsjetimo, šestero vijećnika urudžbiralo je u rujnu neopozive ostavke na dužnost općinskog vijećnika i ovjerilo ih kod javnog bilježnika. Vijećnici SDP-a, HSS-a i HSLS-a te HNS-a očitovale su se u svojim dopisima da zbog trajno poremećenog stanja neće imenovati svoje zamjenske vijećnike u općinsko vijeće Goričana.

Ostavke su dali vijećnici Tatjana Ribić, Stanko Ivanović, Nevenka Kovač, Mladen Varošanec, Vlado Sokač te Dragutin Kovač.

Očekivalo se da će se nakon toga raspisati novi izbori. No, u Ministarstvu uprave protumačili su da Općinsko vijeće Goričan nije raspušteno jer sedam od 13 vijećnika nije dalo ostavke, pa Vijeće može nastaviti s radom. Ministarstvo uprave opet će, nema sumnje, imati posla.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije