Karamarko: Sigurno Hrvati nisu najnepošteniji narod na svijetu

Karamarko: Sigurno Hrvati nisu najnepošteniji narod na svijetu

Korupcija nije nastala u Hrvatskoj i sigurno je da Hrvati nisu najnepošteniji narod na svijetu, kako bi to neki htjeli reći – kazao je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, koordinator HDZ-a u III. izbornoj jedinici, predstavljajući stranački izborni program u Čakovcu.

Jedna od tema bila je borba protiv korupcije, koje ima i u drugim zemljama, a u korupciji, kazao je, ima i dosta recidiva iz komunističkog sustava.

Niste ni liječniku mogli otići bez plave kuverte, sjećate se sami kako je to bilo, a i škole su se završavale uz pomoć plavih kuverti – rekao je Karamarko. Nabrajajući povijesno najvažnije događaja u 20 godina, od osnivanja države do ulaska u EU, istaknuo je da je HDZ je u zadnje dvije godine napravio revolucionarni posao u povijesnom smislu.

Završetak pregovora i ulazak u EU epohalna je stvar. Meni je kao povjesničaru važno što ćemo se maknuti iz geostrateškog položaja koji nas je uvijek ugrožavao, a to je jugoistočna Europa ili Balkan, kako ga neki nazivaju. Hrvatska je srednjoeuropska i mediteranska država i naše je mjesto definitivno u EU – rekao je.

HDZ-ova vlada predvođena predsjednicom Jadrankom Kosor vodila je, kazao je, herojsku borbu kako bi se u “recesijskom okolišu sačuvale vitalne funkcije”.

U zadnje dvije godine proračunski prihodi smanjeni su za milijardu eura, nije bilo ni jednog dana kašnjenja plaće, mirovina i socijalnih davanja – istaknuo je i poručio da HDZ zaslužuje novi četverogodišnji mandat jer nudi realan program, a ne teoriju iz udžbenika kakvu nudi Kukuriku koalicija.

Metodom vlastite kože stječu se najbolja iskustva, a HDZ u tome ima nevjerojatno iskustvo. Druge stranke nemaju nikakav kapital. Njihov kapital su samo greške HDZ-a, kojih je bilo, i oni to spretno koriste. Na svojim smo greškama učili i puno toga naučili – kazao je Karamarko. Glavni dio programa HDZ-a usmjeren je na gospodarstvo.

Saborska zastupnica Sunčana Glavak osvrnula se na Čačićevo “ophođenje po III. izbornoj jedinici te obmanjivanje i strašenje građana neistinitim informacijama”.

– Čačić je izjavio da ulaskom u EU, ova regija neće dobiti ni euro”. Najobičnija je manipulacija da tri regije, varaždinska, međimurska i krapinsko-zagorksa županija neće dobiti ni eura i da to piše u programu HDZ-a.

To je čista laž. Poručila mu je da pročita program HDZ-a jer iz njega ima puno toga dobroga naučiti, a komentirajući njegovu izjavu kako HDZ u osam godina nije učinio ništa dobro za ovu regiju, rela je kako je samo u 4 godine Vlada RH uložila u ovu regiju 5 mlrd kuna u projekte važne za poljoprivrednike, gospodarstvenike, te svakog čovjeka.

Čačiću je poručila da za Hrvatsku ne bi bilo ništa dobro kad bi on kojim slučajem, a neće, bio jedan od njemu sličnih u Vladi.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije