U Goričanu ostavkama šest općinskih vijećnika želi se umanjiti šteta

U Goričanu ostavkama šest općinskih vijećnika želi se umanjiti šteta

Na zakazanoj sjednici općinskog vijeća 28. rujna u 19 sati, vijećnicima se obratio načelnik Općine Mario Moharić. Izvjestio je preostalih šest vijećnika da ne postoje uvjeti za otvaranje sjednice jer je šest vijećnika urudžbiralo neopozive ostavke na dužnost općinskog vijećnika i iste ovjerilo kod javnog bilježnika. Političke stranke kojima pripadaju bivši vijećnici a to su SDP, HSS i HSLS te HNS koji ima pravo na trinaestog zamjenskog vijećnika očitovale su se u svojim dopisima da zbog trajno poremećenog stanja neće imenovati svoje zamjenske vijećnike u općinsko vijeće Goričana.

Ostavke su dali vijećnici Tatjana Ribić, Stanko Ivanović, Nevenka Kovač, Mladen Varošanec, Vlado Sokač te Dragutin Kovač.

Svojim ostavkama navedeni vijećnici doprinijeli su bržem prekidu blokade rada općinskog vijeća i općine te omogućili da općina počne funkcionirati nakon lokalnih izbora za općinsko vijeće koji su izvjesni u roku od dva mjeseca, nakon što Vlada RH donese odluku o raspuštanju općinskog vijeća.

Načelnik općine Mario Moharić preostalim vijećnicima je pojasnio da će se truditi zajedno sa svojim zamjenikom Stjepanom Ribarićem da izvjesna šteta za općinu zbog neizglasavanja izmjena i dopuna proračuna bude što manja te da se još puno može nadoknaditi ako se općinski izbori održe u jedanaestom ili početkom dvanaestog mjeseca.

Informirao ih je da će novo rekonstruirana ambulanta u Goričanu biti otvorena tijekom listopada mjeseca te će i tijekom listopada započeti s radom i više godina očekivani drugi liječnički tim, naime u Goričanu dobivaju i drugu liječnicu obiteljske medicine.

Sljedeći tjedan započinju prekinuti radovi na rekonstrukciji društvenog doma, prekinuti zbog problema u statici gornjeg kata zgrade te se završetak radova i otvaranje ovog vrijednog prostora za općinske udruge, vrijednosti 1,7 milijuna kuna očekuje krajem studenog mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije