Perhoč uputio ispriku, javni prijevoz prema starom rasporedu

Perhoč uputio ispriku, javni prijevoz prema starom rasporedu

Nakon jednostranog prekida obavljanja dijela prijevoza učenika osnovnih škola i dijela javnog linijskog prijevoza na području Međimurske županije što temeljem dozvola i Ugovora obavlja Presečki grupa d.o.o., u prostorima Međimurske županije održan je hitan sastanak.

>>> Zbog prosvjeda vozača tisuću djece jutros nije stiglo na nastavu!

Na njemu su sudjelovali predstavnici Presečki grupe, autobusnih prijevoznika koji su s njim ugovorno povezani, predstavnici autobusnih prijevoznika koji s Udrugom roditelja Međimurske županije imaju sklopljen Ugovor o posebnom linijskom prijevozu, predstavnici Sindikata, gradova i općina te Međimurske županije.

Nakon jedno i pol satnog razgovora župan Međimurske županije Ivan Perhoč izdao je sljedeće priopćenje:

“Dogovoreno je da od danas (28. rujna 2011. godine) u 12:00 sati ponovno kreće organizacija prijevoza po ustaljenom rasporedu, dakle prijevoz učenika u osnovnim školama te javni linijski prijevoz na području Međimurske županije.

Koristim priliku da se ispričam učenicima, roditeljima i školama što zbog ove situacije nisu bili u mogućosti na vrijeme stići na nastavu ili posao. No, s obzirom na prava koje s jedne strane imaju autobusni prijevoznici koji obavljaju Javni linijski prijevoz te zahtjeva koje s druge ima Županija, to se na žalost nije moglo izbjeći.

Uz ponovnu uspostavu prijevoza učenika srednjih škola i javnog linijskog prijevoza na području Međimurske županije, dogovoreno je da i jedna i druga grupacija sjednu za stol, izlože svoje zahtjeve za podjelom cjelokupnog prijevoza koji mogu pokriti (Javni linijski prijevoz uključujući i učenike srednjih škola te projevoz učenika osnovnih škola), te da svojim prijedlogom sutra ujutro dođu na dogovor s predstavnicima Županije te Općina i Gradova na čijem je području ustrojen posebni linijski prijevoz.

Nakon njihova usaglašavanja, pokušat će se dogovoriti uvjeti pod kojima će se autobusni prijevoz na području Međimurja nadalje organizirati i provoditi. Sve zainteresirane strane na sastanku su izrazile želju i spremnost da se pronađe kompromisno rješenje.

Nadalje, u roku od mjesec dana predložit će se određene korekcije u organizaciji prijevoza na području Međimurske županije. To će biti osnova za raspisivanje poništenog natječaja za prijevoz učenika osnovnih škola te pune analize svih linija javnog linijskog prijevoza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije