U Goričanu bez kvoruma na sjednici općinskog vijeća

U Goričanu bez kvoruma na sjednici općinskog vijeća

Općinsko vijeće Goričana ponovno nije održalo sjednicu zbog nedostatka kvoruma. Oporba na čelu s vijećnicima Stjepanom Blagusom (HSU) i nezavisnim Ivanom Marđetkom napustila je sjednicu prije izglasavanja dnevnog reda.

– Obojica traže da Valent Pandur položi prisegu kao 13. vijećnik, iako je njegov HNS na općinsku adresu poslao odluku u kojoj piše da nije donesena odluka o imenovanju vijećnika iz njihovih redova, a samovoljno je davanje prisege protuzakonito – ističe predsjednik OV-a Mladen Varošanec.

Na zakazanoj sjednici Općinskog vijeća pojavio se i Leo Begović, predsjednik uprave HEP-a, s namjerom da aktivira svoj vijećnički mandat. Varošanec ga je, kaže, uputio da pročita članak 6. Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave, u kojem piše da je svoj mandat trebao aktivirati u roku od osam dana od prestanka obnašanja nespojive dužnosti.

– A to je bilo točno prije dvije godine, kad je postao predsjednik uprave HEP-a. On je stoga izgubio svoj mandat – tvrdi Varošanec. Načelnik Mario Moharić (SDP) upozorio je vijećnike koji onemogućavaju rad OV-a da će nanijeti golemu izravnu štetu zbog kočenja projekata. Najavljena je mogućnost raspuštanja OV-a podnošenjem ostavki šestero vijećnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije