Željko Pavlic: MDS samostalno izlazi na izbore

Željko Pavlic: MDS samostalno izlazi na izbore

Međimurska demokratska stranka vodi regionalnu politiku, jer se zalaže za promicanje interesa Međimurske županije, koje prema Ustavu ima status područja – regije – rekao je predsjednik stranke Željko Pavlic i priopćio da je na svojoj 13. sjednici Vijeće MDS-a donijelo odluku o samostalnom izlasku na izbore za Hrvatski sabor 2011. godine.

– Mi u MDS-u nismo zadovoljni odnosom centralnih vlasti prema Međimurju. Državni proračun, u koji se slijeva gotovo 90 % svih proračunskih sredstava, je centraliziran i raspodjela tih sredstava je podložna političkom arbitriranju. U takvom sustavu male sredine, kao što je Međimurje, ostaju bez potrebnih sredstava. Danas još uvijek više sredstava odlazi iz Međimurja nego se u njega vraća. Da bi se to promijenilo treba promijeniti politiku u Hrvatskoj, i to iz centralističke u regionalističku – mišljenja je Pavlic.

Zbog toga MDS promiče regionalističku politiku, što znači snaženje svih županija – regija, općina i gradova u RH. To je moguće postići samo promjenom postojeće politike; regionalizacijom – jačanjem snage regija, decentralizacijom – preraspodjelom financija i ovlasti u korist županija, gradova i op ćina i dekoncetracijom– izmještanjem državnih ureda širom Hrvatske.

Na taj način uspostavio bi se pravedniji sustav preraspodjele financija i ovlasti, a time bi se osigurali i pravedniji i ravnomjerniji uvjeti za život na cijelom području RH.

Nasuprot tome, rezultat svekolike državne centralizacije je gospodarska stagnacija, blokiran politički sustav, neravnomjeran razvoj RH i sveprisutna korupcijska hobotnica.

– MDS je međimurska regionalna stranka i nema rezervne varijante osim zaštite međimurskih interesa. Ulaskom MDS-a u Hrvatski sabor Međimurje bi dobilo autentičnog predstavnika, predstavnika čiji se interes ne bi izgubio u interesima neke nacionalne stranke – rekao je za kraj Pavlic.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije