ODLUKA OPĆINSKOG VIJEĆA

OPĆINA SV. MARTIN NA MURI Poznati dobitnici javnih priznanja za 2019. godinu

Općinska javna priznanja dobivaju ŠRD Čikov, Petra Mesarić i njezino poduzeće SmartWay d.o.o., hrvatski branitelj Darko Padarić, Kuća za odmor Međimurski ceker i Dramska sekcija hKUU Sveti Martin

Pod predsjedanjem svoje predsjednice profesorice Petre Novinščak, Općinsko vijeće Općine Sveti Martin na Muri jučer je održalo 20. sjednicu ovog najvišeg političkog tijela svetomartinske općine. Nakon Aktualnog sata na kojem je općinski načelnik profesor Dražen Crnčec vijećnike izvjestio o događanjima od 19. sjednice te nekoliko upita vijećnika, vijeće je prihvatilo Polugodišnje izviješće općinskog načelnika za prvih šest ovogodišnjih mjeseci.

Potom je na sjednici, koja je prvi puta tonski snimana, vijeće jednoglasno odlučilo da općinska javna priznanja ove godine dobiju: ŠRD Čikov, Petra Mesarić i poduzeće SmartWay d.o.o., Darko Padarić, Kuća za odmor Međimurski ceker i Dramska sekcija HKUU Sveti Martin. Potom su vijećnici, nakon vrlo konstruktivne i kvalitetne rasprave, isto tako jednoglasno odlučili da bod komunalne naknade za sve korisnike iznosi 2,90 kuna za kvadratni metar. Ovu odluku trebalo je donijeti zbog zakonske usklađenosti.

Jednoglasno je Općinsko vijeće donijelo odluku o održavanju izbora za članove VMO-a Gornji Koncovčak, Jurovec i Lapšina, koji će se održati u nedjelju, 22. prosinca, kada i izbori za predsjednika Hrvatske. Na ovaj način, pojasnila je predsjednica vijeća, smanjit će se troškovi održavanja izbora. Na kraju sjednice, vijećnici su pozvani da dođu u ponedjeljak, 11. studenog na svečanu sjednicu Općinskog vijeća i obilježavanja Dana Općine te je predstavljen program održavanja ‘Martinja 2019.’ na koje smo svi pozvani.

Podsjećamo kako svečanosti započinju već u subotu, 9. studenog kuhanjem i ocjenjivanjem Svetomartinskog gulaša i završavaju u ponedjeljak, 11. studenog koncertom Etno dua Gordane Lach i Željka Grahovca, a sve skupa na Trgu Svetog Martina, naravno u općinskoj prijestonici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije