HDZ obilježio dvadesetu godišnjicu oslobođenja karaule u Kotoribi

HDZ obilježio dvadesetu godišnjicu oslobođenja karaule u Kotoribi

U organizaciji Županijskog odbora HDZ-a Međimurja i Općinskog odbora HDZ-a Kotoriba u subotu, 3. rujna prigodno je obilježen povijesni događaj za Kotoribu, 20.-a godišnjica oslobođenja tamošnje karaule.

Pogranična karaula u Kotoribi oslobođena je u rujnu 1991. godine i bila je prvi vojni objekt oslobođen u Međimurju iz kojeg je oružje otišlo za potrebe Hrvatske vojske. Vrijednost oružja koje je zaplijenjeno kretala se oko sedam milijuna maraka.

Danas je bivša karaula u privatnom vlasništvu. Program je započeo u župnoj crkvi gdje je zahvalnu misu za pokojne branitelje i domovinu predvodio župnik vlč. Ljuban Škraba. Uslijedio je blagoslov kod centralnog križa na groblju.

Tu su predstavnici organizatora i Društva za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava iz Čakovca položili cvijeće i upalili svijeće.

Druženje je nastavljeno na terasi Ribičkog doma Som gdje su se gostima obratili Zoran Radmanić, predsjednik HDZ-a Kotoribe i Vladimir Ivković, prvi čovjek međimurskog HDZ-a.

Obojica su naglasila kako događaj dobiva sve više na značenju te je danas, nakon 20 godina, jasnije koliko je on bio od izuzetne važnosti za Kotoribu, Međimurje i Hrvatsku i to se nikako ne smije zaboraviti.

U večernjim satima organizirana je svirka sastava Rock Angelsa koji su i ovaj put privukli veliki broj mladih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije