U Međimurje stiglo 1,5 milijardi državnog novca

U Međimurje stiglo 1,5 milijardi državnog novca

– Nije istina da HDZ-ova Vlada ne ulaže u Međimursku županiju. Za razne projekte iz državne je blagajne stiglo oko 1,5 milijardi kuna. Trenutačno ne postoji ni jedan projekt u režiji županije nego samo državni projekti – rekao je u Varaždinu predsjednik međimurskog HDZ-a Vladimir Ivkovićkomentirajući izjave Radimira Čačića da državni novac zaobilazi sjever Hrvatske. Ivkoviću se pridružio i njegov varaždinski kolega Tomislav Kezelj.

– Varaždinska županijska vlast izbore je dobila i obećanjem o besplatnom školskom prijevozu, koji su zbog lošeg gospodarenja sad morali ukinuti. Županija je izgubila svoj društveni smisao. Svela se na puko zapošljavanje stotinjak ljudi koji tamo rade i redovito primaju plaće – rekao je Kezelj. (Agencija Vlm)


– U posljednje je vrijeme vidljiva gužva i nervoza u kokošinjcu. Kokoti se neprestano kočopere, a jedino oko čega se dogovaraju je podjela funkcija –  rekla je saborska zastupnica Sunčana Glavak

Naglasila je da se SDP i HNS ponašaju kao vrlo uspješni trgovci kojima je recept za punjenje proračuna ‘prodaj sve što možeš prodati’. 

– Na državnoj se razini najavljuje prodaja Hrvatske elektroprivrede, u Varaždinskoj županiji HNS-ov župan želi prodati tvrtke koje su u vlasništvu ili suvlasništvu županije, a u Međimurskoj županiji SDP-ov župan prodaje imovinu da bi zakrpao proračunske rupe – ustvrdila je Glavak. Smatramo da je to nedopustivo i pokazuje ozbiljnu nesposobnost u vođenju Varaždinske i Međimurske županije, zaključila je Glavak.


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije