STIGAO I DAVOR BERNARDIĆ

OO SDP PODTUREN Dvadeseta obljetnica osnutka: ‘Osnovani smo kada su se prebrojavala politička krvna zrnca’

U Novakovec je na Praznik rada došao dio uglednika SDP državne i županijske razine. OO SDP Podturen ovdje je proslavila 20. rođendan i Praznik rada. Predsjednica Mirjana Murk zahvalna je Davoru Bernardiću na dolasku

– Prigoda za današnje okupljanje nije samo tradicionalno obilježavanje Praznika rada koji po prvi puta obilježavaju zajednički  OO SDP-a Dekanovec i Poturen, već  i obilježavanje dvadesete obljetnice osnutka OO SDP-a Podturen – rekla je u uvodu Mirjana Murk, predsjednica OO SDP Podturen.

Prisjećajući se događaja 20 godina unatrag, istaknula je 1999. godinu kada je na inicijativu Ladislava Blažona iz Novakovca, Josipa Katančića i Valentina Posavija iz Celina 5. lipnja održana osnivačka konvencija OO SDP-a Podturen. Za prvog predsjednika izabran je Ladislav Blažon, za dopredsjednika Valent Posavi, za tajnika je izabran Josip Katančić, dok su članovi izvršnog tijela bili Mirjana Murk, Antun Kinderić, Mijo Novak, Stjepan Molnar i Rudi Kovačić.

U svom daljnjem obraćanju Murk je naglasila: – Izuzetna mi je čast što sam od samih početaka prisutna u političkom životu OO SDP Podturen. Nije bilo lako biti SDP-ovac 90-ih godina, pogotovo u manjim sredinama gdje su se doslovno prebrojavala politička krvna zrnca. Iza nas je jedno intenzivno razdoblje. Razdoblje promjena i ovim putem bi se zahvalila svim dosadašnjim članovima na predanome radu, rekla je.

Dodala je: – Hvala vam što ste očuvali socijaldemokraciju, temeljne vrijednosti, slobodu, jednakost, pravednost i solidarnost. U tih 20 godina rada sudjelovali smo u svim izborima i eto tako danas imamo predsjednicu Vijeća Opčine Podturen, vijećnike u mjesnim odborima u Podturnu i Novakovcu. Njegujemo dobre odnose s udrugama te je vrijeme da opet oživi Forum mladih koji je bio osnivan 2014.

U osvrtu na predstojeće izbore, konstatirala je kako su Međimurci najbolji po izlasku na birališta.

– Pozivam, ‘ajmo’ drugarice i drugovi, odradimo ih najbolje što znamo i umijemo jer sad imamo svog kandidata za EU parlament, našeg predsjednika županijskog SDP-a Mladena Novaka, poručila je.

Kratko se je osvrnula i na značaj Praznika rada i njegovu povijesnu ulogu i vrijednost.

Na kraju svoga obraćanja je istaknula: – Kad bi me pitali što bi poželjela za 20 godina rada u SDP-u, onda je to ovo zajedništvo, solidarnost, rame uz rame. Nastavimo borbu za ravnopravnost. Hvala stručnoj suradnici Ivoni Cvetko i predsjedniku SDP-a Međimurske županije Mladenu Novaku na iznenađenju, dovođenju Davora Bernadića, predsjednika SDP-a Hrvatske i poslovnog tajnika SDP-a Hrvatske Nikšu Vukasa u Novakovec.

Zahvale za dolazak u Novakovec i ovu proslavu uputila je Mariu Medvedu, zamjeniku gradonačelnika grada Čakovca i predsjedniku GO SDP-a Čakovec, Jurici Horvatu, predsjedniku Gradskog vijeća Grada Čakovca, Ružici Sermek, predsjednici Foruma žena SDP-a MŽ, Mariu Mohariću, načelniku Općine Goričan, Josipu Mlinariću, predsjednik OO SDP-a Belica, Ivanu Šimunkoviću, predsjedniku Foruma mladih SDP MŽ, Ivoni Cvetko, stručnoj suradnici i tajnica Foruma žena SDP MŽ, Katarini Kolarić, predsjednici OO SDP-a Dekanovec, Željku Kofjaču, dopredsjedniku OO SDP-a Nedelišće i Nenadu Pintariću, dopredsjedniku OO SDP-a Pribislavca.

Tu je bila i Tatjana Kreč iz Varaždina, članica Glavnog odbora foruma žena SDP-a Hrvatske. Zahvalila se i žiteljima Novakovca, Podturna, Domašinca i Dekanovca što su došli na svečanost kojoj su poseban obol dali članovi KUD-a Mura Novakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije