NA SKUPŠTINI MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

MINISTAR HORVAT ‘Vrijeme je da Međimurje dobije zastupnicu u Europskom parlamentu’

- Imamo ministra u resoru gospodarstva, čelnika agencije za malo gospodarstvo i investicije, vrijeme je i za zastupnicu u EU parlamentu - rekao je Horvat, aludirajući na saborsku zastupnicu Sunčanu Glavak

Na jučerašnjoj svečanoj sjednici Skupštine Međimurske županije koja se održala uz Dane Međimurske županije, okupljenima se obratio i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. Tim povodom HDZ Međimurske županije poslao je priopćenje koje donosimo u nastavku.

– Obraćajući se mnogobrojnim uzvanicima i gostima koji su prisustvovali jučerašnjoj svečanoj sjednici Skupštine Međimurske županije, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat uputio je snažnu poruku kako se pomoću europskih fondova mijenja kompletna slika Hrvatske, pa tako i Međimurja, kroz mnogobrojne projekte koji su plod suradnje države i lokalne samouprave.

– Još prije godinu dana najavio sam da će Međimurje postati veliko gradilište. Sinergijom Vlade s lokalnom i regionalnom samoupravom, u tome smo i uspjeli. Prezentacija svih projekata koji su danas ovdje predstavljeni jasno pokazuje zašto nam je toliko važno članstvo u Europskoj uniji. Uz još veće zajedništvo i aktivniju suradnju svih nas koji na bilo koji način sudjelujemo u politici, ti će rezultati biti još bolji i vidljiviji – naglasio je Horvat i tom prilikom uputio čestitku svim Međimurkama i Međimurcima povodom Dana županije te svim laureatima prestižne nagrade “Zrinski”, kao i povelje Međimurske županije.

Pružena ruka suradnje županu za još jaču suradnju i boljitak svih Međimuraca

U svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, Horvat je dodatno naglasio kako je Međimurje, ali i cijelu Hrvatsku, sada potrebno još jače brendirati kao sve poželjniju investicijsku destinaciju.

– Na ovu svečanu sjednicu dolazim s netom završenog 23. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu na kojem smo okupili 400-tinjak ljudi, a među njima najviše poduzetnika. Zaključak tog trodnevnog susreta je da se može, da se trendovi mijenjaju i idu prema boljem – rekao je ministar i dodao kako ga se posebno dojmio govor i poruka izbornika Zlatka Dalića, koji je također bio jedan od govornika Savjetovanja.

– Izbornik je tom prigodom rekao kako smo do najvećeg rezultata u povijesti došli jer smo bili pozitivni i stvorili tim koji je živio skupa za isti cilj. No, da je mnogo važnije od srebra, njihov najveći uspjeh bio sve ono što se događalo u Hrvatskoj. Vratili su ljudima vjeru, ljubav i zajedništvo, a time i stvorili pozitivnu percepciju o nama samima. To je ono što nam svima treba – naglasio je.

Na kraju svog govora, Horvat je napomenuo kako dobitnu kombinaciju za Međimurje ne bi trebalo mijenjati  te da ima još dovoljno prostora za jaču suradnju sa Županijom.

– Oduvijek nam je bila želja imati jaču zastupljenost na državnoj razini i direktnu poveznicu prema Zagrebu. Sada imamo ministra u resoru gospodarstva, čelnika agencije za malo gospodarstvo i investicije, pa je onda vrijeme da u europskom parlamentu dobijemo i zastupnicu – rekao je Horvat, aludirajući na saborsku zastupnicu Sunčanu Glavak, koja se nalazi na petom mjestu liste Hrvatske demokratske zajednice s vrlo realnim izgledom da predstavlja interese Međimurja i Hrvatske u Bruxellesu.

– Županu i ovim putem nudim još čvršću ruku suradnje da zajedno nastavimo raditi na boljitku života svih naših Međimurki i Međimuraca – zaključio je Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije