SUSRET U ČAKOVCU

FOTO Kandidati HSS-a iz Amsterdamske koalicije u Čakovcu s lokalnim članstvom

Sastanak je održan u Domu sindikata. Prisustvovali su mu stranački uglednici Međimurske i Varaždinske županije. Prije njega na terasi gradske kavane priuštili su si mini okrijepu.

Kandidati HSS-a za Europski parlament, predsjednik HSS-a i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak te Zoran Bahtijarević, najcjenjeniji i najomiljeniji dječji kirurg te liječnik hrvatske nogometne reprezentacije u nedjelju su boravili u Čakovcu.

Domaćin kandidatima HSS-a za EU parlament bila je međimurska organizacija HSS-a kojoj je na čelu Đurđica Slamek, načelnica Općine Sveta Marija. Predsjednik HSS-a Krešo Beljak zahvalio je članovima HSS-a Međimurske županije na podršci te je poručio kako HSS na ovim izborima mora pokazati svoju snagu.

– Mi smo velika stranka, stranka bogate povijesti, ali pogleda usmjerenog prema budućnost. Vrijeme je da našu snagu pokažemo na ovim izborima. Amsterdamska koalicija je lice napredne Hrvatske, Hrvatske koja je otvorena, tolerantna i razvijena i važno je da taj glas prenesete u svako mjesto vaše županije – istaknuo je Beljak.

Zoran Bahtijarević govorio je o temama za koje će se zalagati u EU parlamentu.

– Moja misija je da zdravstvena skrb bude jednako dostupna svima, a ne samo onima koji imaju novca. Zalagat ću se za to da mali i veliki pacijenti u Njemačkoj i u Hrvatskoj imaju jednake uvjete liječenja. Želim dostojanstven život i medicinsku njegu za svu djecu s različitim teškoćama. Zalagat ću se i za vraćanje digniteta strukovnim zanimanjima, a to su medicinske sestre, automehaničari, stolari i slično – poručio je dr. Bahtijarević.

Predsjednica ŽO HSS-a Međimurske županije istakla je da su za HSS, ali i za cijelu Hrvatsku, ovi izbori veoma važni. Stoga je pozvala sve članove Odbora, prvenstveno predsjednike OO/GO HSS-a da se maksimalno angažiraju na ovim izborima kako bi HSS imao zastupnika u EU parlamentu gdje se u biti donosi najviše zakona koji se preslikavaju i na naše hrvatske zakone, a kakvi će oni biti mnogo ovisi o radu europarlamentaraca. Također je istakla da je Amsterdamska koalicija u biti koalicija 7 stranaka HSS-GLAS-IDS-HSU, PGS-LABURISTI-DEMOKRATI i da će kao takva biti na glasačkom listiću za Europarlament.

Prema posljednjem istraživanju CRO Demoskopa, Amsterdamska koalicija bilježi rast potpore birača što im osigurava jedan siguran mandat i izgledan drugi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije