SVETI MARTIN NA MURI

OPĆINSKO VIJEĆE Proračun je stabilan, no ova godina iznimno je zahtjevna

- Predstoji nam zahtjevna 2019. godina, mnogo je promjena i trebamo se ustrajno prilagođavati te ostvariti ciljeve u okviru mogućeg - rekao je načelnik Crnčec

Općinsko vijeće Sveti Martin na Muri, jučer je održalo svoju 17. sjednicu na čijem početku je saslušano, a potom i prihvaćeno izvješće o radu za 2018. godinu, općinskog načelnika prof. Dražena Crnčeca, a potom je donesena odluka o izvršenju općinskog proračuna za 2018. godinu u sveukupnom iznosu od 7.749.087 kuna.

U svom opširnom izvješću načelnik Crnčec je naglasio kako je proračun stabilan u 2018. godini te se to vidi u godišnjem izvješću o izvršenju proračuna.

– Predstoji nam zahtjevna 2019. godina u gotovo svim područjima, mnogo je promjena i trebamo se ustrajno prilagođavati te ostvariti ciljeve u okviru mogućeg. Zahvaljujem svim političkim i društvenim akterima, mojem zamjeniku, svim vijećnicima, na konstruktivnim razmišljanjima i korisnim savjetima, naglasio je načelnik prof. Dražen Crnčec.

Zatim su izglasana sva izvješća o programima vezanim na općinski proračun za 2018. godinu, kao i izvršenje plana razvojnih programa u minuloj godini. Vijeće je donijelo i Odluku o izradi V. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Sveti Martin na Muri, Odluku o sklapanju ugovora o zakupu poslovnog prostora, riječ je o prostorijama društveno-vatrogasnog doma u Lapšini, kao i Odluku o visini paušalnog poreza po krevetu, odnosno po smještanoj jedinici u kampu na području svetomartinske općine.

Usvojene su izmjene i dopune Procjene rizika od velikih nesreća na području općine te je donesena Odluka o prestanku važenja dosadašnje Odluke o osnivanju postrojbe Civilne zaštite i prihvaćeno godišnje izvješće o radu Savjeta mladih za 2018. godinu, kao i plan i program rada savjeta za 2019. godinu.

Prihvaćene su informacije načelnika Policijske postaje Mursko Središće magistra Miljenka Vrbanca o stanju sigurnsti za prva dva ovogodišnja mjeseca, razmotrena je ponuda udruge Prijatelji za obavljanje poslova skloništa za životinje, kao i obavijest Međimurskih voda o količini otpadnih voda dopremlejnih na pročistač u Čakovcu te druge odluke, čime je sjednica uz davanje određenih prijedloga i primjedbi i završena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije