MEĐIMURSKI SDP ZASTUPLJEN NA EU IZBORIMA

MLADEN NOVAK ‘Hrvatski građani u EU trebaju biti ravnopravni i po troškovima i po primanjima’

- Znamo da su niske plaće i pitanje sigurnosti najvažnije teme koje muče građane Međimurja, a sve to obuhvaćeno je programom s kojim ćemo izaći na izbore - kaže Mladen Novak

Prije desetak dana Glavni odbor SDP-a Hrvatske izglasao je listu kandidata za Europski parlament. Među kandidatima, na devetom mjestu, je i predsjednik međimurskog SDP-a Mladen Novak.

Nakon što je hrvatska predsjednica Kolinda GrabarKitarović jučer raspisala izbore za Europski parlament, koji će se održati u nedjelju, 26. svibnja, Mladen Novak je danas na Facebook profilu, gdje je označen kao kandidat za Europski parlament, objavio sljedeće:

– Jučer su raspisani izbori za Europski parlament. Kao dugogodišnjem članu Socijaldemokratske partije i predsjedniku ŽO SDP Međimurje povjereno mi je mjesto na SDP-ovoj listi pod rednim brojem 9 koja je sastavljena po tzv. zip-modelu, prema kojem se u potpunosti i dosljedno ispoštovalo načelo ravnopravnosti žena i muškaraca. Zajedno s kolegicama i kolegama na listi borit ću se za temeljne socijaldemokratske vrijednosti – slobodu, jednakost, pravdu i solidarnost, a napornim radom koji mi kao privatnom poduzetniku nije stran, zalagat ću se za boljitak svih građanki i građana RH – napisao je.

U kratkom razgovoru Novak nam je iznio razloge svoje kandidature te govorio o porukama koje će SDP uputiti građanima tijekom kampanje.

Koji je bio motiv za kandidaturu na predstojećim EU izborima?

Otkako sam postao predsjednik SDP-a Međimurske županije zalagao sam se da doprinos naše organizacije bude adekvatno vrednovan u stranačkoj središnjici. Uvrštavanje kandidata iz Međimurja na nacionalnu listu SDP-a za predstojeće izbore pokazuje da u Zagrebu prepoznaju i cijene naš rad i rezultate te na svoju kandidaturu prvenstveno gledam u tom kontekstu.

Prema onome što smo vidjeli i na Vašem Facebook profilu, jedan od slogana kampanje bit će riječ ravnopravni. Kakvu poruku time želite poslati?

Time želimo reći da postoje stvari kojima ne možemo biti zadovoljni u odnosu EU prema našoj državi i građanima. Stvari koje treba popraviti. Prije svega mislim na to da su cijene i troškovi kod nas slični kao i u drugim članicama EU, dok su istovremeno plaće tri puta manje.

I u svojem dosadašnjem radu zalagao sam se za rast prosječne plaće u Hrvatskoj, a smatram da izjednačavanje naših plaća s europskim prosjekom treba biti jedna od središnjih tema djelovanja naših zastupnika u Europskom parlamentu. Ukoliko imamo iste obveze trebamo imati i ista prava, a u ovom trenutku Hrvatska, kad je u pitanu stanje ljudskih prava i sloboda naših građana, kaska za Europom.

Što je još u programu s kojim izlazite na EU izbore i sadrži li neke poruke koje su važne i za nas u Međimurju?

Naš program obuhvaća 19 točaka u različitim segmentima poput gospodarstva, sigurnosti i brojnih drugih. Trenutno je u tijeku rasprava o njemu u našim organizacijama, nakon čega će biti prihvaćen na stranačkoj konvenciji. Što se Međimurja tiče, znamo da su niske plaće i pitanje sigurnosti najvažnije teme koje muče naše sugrađane, a sve to obuhvaćeno je programom s kojim ćemo izaći na izbore.

Posljednje ankete SDP-u daju tri čvrsta mandata. Kakav rezultat očekujete?

Cilj koji smo si zadali su tri mandata, odnosno dvjestotinjak tisuća glasova. Posljednje ankete govore tome u prilog, a otvaraju i priliku za četvrti mandat. Smatram da imamo kvalitetnu listu s koje bi svaki kandidat mogao dostojno zastupati interese Hrvatske u Europskom parlamentu i vjerujem da će birači to prepoznati. Mi kandidiramo ljude koji će zastupati interese Hrvatske u Europskoj uniji, a ne briselske interese u Hrvatskoj! – rekao nam je Novak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije