LIJEPA GESTA

UZ DAN ŽENA Zajednica žena HDZ-a Međimurske županije darivala štićenice Doma za odrasle u Orehovici

- Svima u društvu želimo poslati apel - ne okrećite glavu kad vidite problem jer to se ne događa nekome drugome. U povodu Međunarodnog dana žena svim ženama čestitamo njihov dan! - poručila je Sunčana Glavak

U povodu Međunarodnog dana žena, Zajednica žena Hrvatske demokratske zajednice ‘Katarina Zrinski’ Međimurske županije darivala je štićenice Doma za odrasle osobe u Orehovici.

– Obilježavajući ovaj dan prisjećamo se međunarodne solidarnosti u borbi za ženska prava, ističući potrebu za aktivnijim sudjelovanjem žena u društvu. Pritom naglašavamo i potrebu snažnijeg doprinosa žena u političkom životu Republike  Hrvatske. Nesrazmjer je još uvijek prisutan i u drugim segmentima društva, no demokratski sustav prilika je da ga mijenjamo.

Žene mogu biti dodana vrijednost i u političkim strankama i tako unutarstranačku demokraciju učiniti vidljivijom i onima koje se nažalost teže odlučuju za stvaranu političku participaciju, rekla je saborska zastupnica i predsjednica ZŽ HDZ-a KZMŽ, Sunčana Glavak.

Međunarodni dan žena prigoda je da se progovori o gospodarskim, društvenim i političkim temama te osvještenosti oko participacije žena u tim područjima djelovanja.  Ravnopravnost osim formalne mora dobiti i sadržajnu konotaciju u svim područjima djelovanja i mijenjati sterotipne identitete. U svemu tome važnu ulogu imaju i mediji – upozorava Glavak te dodaje kako pravobraniteljica za ravnopravnost spolova upravo danas predstavlja Medijski kodeks u okviru EU projekta ‘Igradnja učinkovitije zaštite promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama’.

Kodeks će biti svojevrstan vodič za profesionalno i senzibilizirano izvješćivanje medija o nasilju prema ženama i femicidu. Dan žena je i podsjećanje da društvo i dalje mora činiti napore kako bi se zaštitile ranjive skupine.

– Svima u društvu želimo poslati apel – ne okrećite glavu kad vidite problem jer to se ne događa nekome drugome. I mi smo dio svijeta koji želi biti pravedan i bolji, a takvim ga možemo učiniti samo zajedno. U povodu Međunarodnog dana žena svim ženama čestitamo njihov dan! – poručila je Sunčana Glavak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije