OPĆINA BEZ PREDAHA

Štrigova: Sve investicije za zaustavljanje odseljavanja obitelji i mladeži

- Otvorenje novih proizvodnih prostorija tvrtke obitelji Kolmanić nudi dopunske mogućnosti za ostanak mladih tu gdje su rođeni i gdje žive - kaže načelnik Rebernik

Nakon brilijantno odrađenih Štrigovskih noći 2018., Općina Štrigova nastavalja raditi na projektima koji su u tijeku, te onima koji sada upravo započinju. Prvo je na redu opremanje novih prostorija i sjedišta Uprave općine, što će se isplatiti novcima dobivenih od prodaje dosadašnjih prostora Uprave općine. U nove prostorije općina seli iz razloga što u dosadašnjim nije bio moguć pristup invalidskim kolicima, te je bilo potrebno uvesti dizalo (lift). Izračunato je ova druga opcija jeftinija.

Potom se kreće u rekonstrukciju i dogradnju Društvenog doma u Štrigovi, investicije vrijedne 1,25 milijuna eura dobivenih iz EU fondova. Ovo je najveća investicija u povijesti Općine štrigova. Na redu je i sanacija najvećeg klizišta u Međimurju koje se nalazi u Železnoj Gori i prijeti urušavanju, odnosno odskliznuću četiriju obiteljskih kuća. Za ovu sanaciju je Ministarstvo graditeljstva dalo 600 000 kuna pomoći, a razliku će dati Općina, a možda nešto i Županija.

Naposljetku slijedi uređenje i otvaranje Centra za posjetitelje ‘Sveti Jeronim’ u Štrigovi, za kojeg je napravljen idejni koncept u dogovoru sa Župom Štrigova, župnikom vlč. Kristijanom Kuharom i Varaždinskom biskupijom.

– Ove investicije, kao i druge do sada i ubuduće spominjane, te projekt ili program ‘Od rođenja do zaposljenja’, imaju za cilj stvoriti što bolje uvjete za život na području općine i zadržati mlade na rodnoj grudi, kaže Stanislav Rebernik, općinski načelnik.

Dodaje Rebernik, kako pak otvorenjem novih proizvodnih prostorija tvrtke obitelji  Kolmanić nude dopunske mogućnosti za ostanak mladih tu gdje su rođeni i gdje žive, u najljepšem dijelu Lijepe naše domovine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije