MURSKO SREDIŠĆE Tri prijedloga za promjenu naziva Ulice Josipa Broza Tita

Na svojoj nedavno održanoj sjednici VMO-a Mursko Središće između ostaloga raspravljalo se i o promjeni naziva nekoliko ulica u gradu.

Dio vijećnika ili odbornika zanimalo je tko će snositi troškove za promjenu podataka u osobnim dokumentima žitelja tih ulica. Prvo se raspravljalo o promijeni naziva Ulice Josipa Broza, koja je glavna središćanska ulica.

Predložena su tri naziva za ovu ulicu, koja je i dio međunarodne i državne ceste. Prijedlozi su nazivi: Ulica Grada Vukovara, Ulica Republike Hrvatske i Ulica dr. Tuđmana. Druga je na redu bila Ulica Maksima Gorkog za koju je predložen novi naziv, Ulica Hrvatskih branitelja. Na kraju je na redu bila Martinska ulica, za koju je prijedlog da se po novome zove Svetomartinska ulica.

Prva dva prijedloga prihvaćena su jednoglasno, dok je kod posljednjeg odnos bio 3:2 za novi naziv. Nastavak slijedi na idućoj sjednici VMO-a, a o ovim temama dugo se govori na sjednicama Gradskog vijeća i među žiteljima grada, najviše o Ulici Josipa Broza.

Glede troškova koje iziskuje promjene u osobnim dokumentima već prije je rečeno kako će žitelji imati najmanje troškove, jer bih ih snosila lokalna samouprava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije