MEĐIMURSKI DEMOKRŠĆANI ‘Javno isticanje poklika ‘smrt fašizmu’ treba zabraniti’

Međimurska podružnica Hrvatskih demokršćana pozvala je ostale političke stranke da podrže inicijativu za zabranu javnog isticanja poklika ‘smrt fašizmu’.

– Ovaj slogan jugoslavenske partizanske vojske koja je, unatoč nekim dobrim idejama, počinila mnogo zločina protiv čovječanstva, osobito protiv hrvatskih domoljuba, danas u javnosti ističu i neke političke organizacije – ističe Franjo Cimerman, glavni tajnik podružnice.

Hrvatski demokršćani zahtijevaju da se zajedno s oprostom partizanskim zločinima iz suvremene hrvatske politike i društvenog života izbriše i ukloni tajslogan koji je, navode, “u nedavnoj prošlosti i djecu prisiljavao na sablazan javnog zazivanja nečije smrti i nastojao sve, pa i najmlađe generacije zadojiti nasiljem kao isključivom metodom za ostvarenje političkih ciljeva”.

– Zazivanje nečije smrti, makar se radilo o neprijateljima ili zločincima, predstavlja necivilizacijski i sramotan poziv na zločin i odmazdu, na lišavanje tuđih života. Stoga je poklik “smrt fašizmu” nehuman, sramotan i nije primjeren suvremenoj civilizaciji.

Bilo bi prihvatljivo da se za neprijatelje sustava i zločince zaziva pravična osuda, da se za njih zaziva kazna ili zabrana njihova djelovanja, ali zazivati nečiju smrt sablažnjavajuće je za svakog miroljubivog čovjeka – zaključuje Cimerman, prenoseći odluku vijeća stranačke podružnice koja traži da se strogo kažnjava i iskorijeni svaki oblik nasilja, kao i svaki oblik pozivanja na nasilje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije