DONJA DUBRAVA Jedva prihvatili Deklaraciju o zaštiti Dobravskog ljuka!?

Općinski načelnik Donje Dubrave Marijan Varga (HNS) bio je inicijator donošenja Deklaracija o zaštiti i očuvanju Dobravskog ljuka o čemu se raspravljalo i na posljednjoj sjednici Općinskoga vijeća Donje Dubrave.

Zbog čega Deklaracija?

– Napravljena je nakon evidentnog smanjenja količina Dobravskog ljuka kod naših mještana, a koji se na ovim prostorima uzgaja više od pola stoljeća. Cilj je da se novčanim naknadama potakne uzgoj sjemena, lukovica, a i samog ljuka – ističe Varga i dodaje:

– Također, cilj Deklaracije je da i druge institucije kao što su Međimurska županije i Ministarstvo poljoprivrede uključe novčanom potporom uzgajivačima. Za projekte vezane uz Deklaraciju u ovogodišnjem općinskom proračunu je izdvojeno 50.000 kuna.

Zanimljivo je bilo i provedeno glasovanje u Općinskome vijeću gdje je još jedanput iskazano nejedinstvo u provođenju prijedloga koji dolaze od strane onih koji obnašaju vlast, a to je u ovom slučaju članovi HNS.

Njihovih pet vijećnika je Deklaraciju prihvatilo, a za nju je bio i Mario Mikulan (Laburisti), predsjednik Općinskoga vijeća. Dva vijećnika HDZ-a, Dražen Miser i Zlatko Haramija, su bili protiv, a njihovi stranački kolege Martina Detelj i Igor Mikor suzdržani kao i Damir Vidović iz HSLS-a.

– Zašto to neki vijećnici u Općinskom vijeću nisu prihvatili doista mi nije shvatljivo?- javno je upitao načelnik Varga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije