ENERGETSKA OBNOVA Nisu za sigurnost vatrogasne opreme!?

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Donje Dubrave vijećnici su trebali dati ‘zeleno svjetlo’ realizaciji projekta Energetske obnove vatrogasnog doma, koji po zimi stalno mora imati tople garaže i troši dosta energije.

Općinski načelnik Marijan Varga je pojasnio kako je opseg poslova koje je treba napraviti napravila za to ovlaštena tvrtka.

– Potrebno je zamijeniti kompletno krovište, postaviti novu fasadu, izmijeniti centralno grijanje te zamijeniti dio prozora i ulazna vrata – istaknuo je tom prigodom te dodao kako bi vrijednost radova iznosila 852.584,12 kuna. Omjer sufinanciranja bio bi 60% Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, dok bi 40 % radova sufinancirala Općina Donja Dubrava, a što iznosi 333.071,15 kuna.

Kako taj novac nije bio predviđen u ovogodišnjem proračunu, predloženo je da se za to uloži novac neutrošenih sredstva od sufinanciranja kanalizacijskog sustava, koji će krenuti kasnije od predviđenog, a što je kod nekih vijećnika izazvalo nezadovoljstvo.

To je rezultiralo glasovanjem na način što je pet vijećnika HNS-a bilo za obnovu, četiri vijećnika HDZ/HSLS su bila protiv obnove, dok su suzdržani u tome bili bivši načelnik Dražen Miser (HDZ) i predsjednik Općinskog vijeća Mario Mikulan (Laburisti)

– Energetska obnova građevina u vlasništvu jedinica lokalne samouprave postaje obveza, a ne hir i to na žalost neki vijećnici ne žele prihvatiti – komentirao je za naš portal rezultat glasovanja načelnik Varga.

Inače, DVD ove godine obilježava 130. rođendan i to bi im zacijelo bila najljepša rođendanska čestitka, ovako…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije