DARKO HORVAT ‘Stjepan Kovač probudio se iz zimskog sna koji traje od 2013.’

Ovih je dana glavna tema svih u Hrvatskoj – mišljenje HDZ-a o Konvenciji Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. O toj temi, ali i o komentaru saborskog zastupnika i gradonačelnika Čakovca Stjepana Kovača (SDP) oglasio se međimurski HDZ.

>>> GRADONAČELNIK ČAKOVCA ‘SDP neće spašavati vojnika Plenkovića’

Priopćenje, koje potpisuje predsjednik HDZ-a Međimurja Darko Horvat, prenosimo u cijelosti.

‘Predsjedništvo HDZ-a dalo je u utorak navečer svoje mišljenje o Konvenciji, mišljenje koje je u skladu s politikom HDZ-a, jasno se ogradilo od insinuacija i spriječilo uvođenja rodne ideologije u hrvatski zakonodavni okvir, te je Hrvatsku demokratsku zajednicu potvrdilo strankom koja je istinski čuvar tradicionalnih demokršćanskih vrijednosti.

Svojim mišljenjem predsjedništvo HDZ-a samo potvrđuje da je istinski borac protiv svakog oblika nasilja, posebice nasilja nad ženama i djecom. Međutim, zanimljivo je da nakon tri godine nečinjenja tu istu odluku predsjedništva HDZ-a komentira gradonačelnik Čakovca i saborski zastupnik SDP-a Stjepan Kovač.

Probudio se iz zimskog sna koji traje od siječnja 2013. godine kada je ta Konvencija potpisana. Od 2013. do 2016. godine, u vrijeme vladavine i očitog licemjerja SDP- a, kojeg je i sam bio dio, očito ovo pitanje za SDP i Kovača nije bilo važno, očito SDP u ove zadnje tri godine nije bio zainteresiran za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, ali ono što je najočitije, taj isti SDP do dana današnjeg nije se usudio otvoriti raspravu niti o jednoj za Hrvatsku bitnoj temi. Kada već spominjemo imena moglo bi se i u redovima SDP-ovih dužnosnika naći više zvučnih imena koja su, blago rečeno, zlostavljali svoje žene, a da su neke od njih bile i invalidi.

HDZ je otvaranjem javne rasprave na ovu temu potvrdio jasno opredjeljenje u borbi protiv svakojakog oblika nasilja te još jednom dokazao svoju državotvornu ulogu ne bježeći od teških i bitnih tema i odluka. HDZ nije imao straha uči u borbu za očuvanje radnih mjesta u Agrokoru, nema straha oko ratifikacije Konvencije uz jasne i nedvosmislene ograde od onoga što bi možda jednog dana moglo naštetiti Hrvatskoj, nema straha ići u borbu za bolje hrvatsko sutra.

Nemamo strah svakodnevno otvarati vrata ministarstava, agencija, svih onih koji donose odluke u Zagrebu, Rimu ili Bruxellesu. Plodovi našeg rada vidljivi su u Međimurskoj županiji, u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, svim općinama i gradovima u Međimurju bez obzira na stranačku pripadnost njihova vodstva. Međimurje pretvaramo u veliko gradilište završetkom kojih radova će se u Međimurju ljepše i lakše živjeti.

Uskoro u Međimurju očekujem nove projekte, nove ugovore, nova sredstva kojima ćemo graditi desetak dječjih vrtića u Međimurskoj županiji, nove prilika za unaprjeđenje života u Međimurskoj županiji kao preduvjet ostanku i stvaranju obitelji ovdje u Međimurju.

Vama kolega Kovač i vašem koalicijskom partneru ostavljam brigu oko uhljebljivanja svojih kolega u županijske i gradske institucije kao najveću brigu kojom se trenutno bavite. Isto tako svjestan sam i licemjerja onih koji uvijek tuđe zasluge uspiju pripisati sebi, a krivicu svog nečinjenja licemjerno prebaciti na druge.

Isto sam tako svjestan činjenice da niste jedini koji ste se prepoznali u ovim mojim riječima. Ono što je činjenica kolega Kovač, ni protekle tri godine niste bili bitni akter ni politike unutar SDP-a, a samim time ni nacionalne politike pa Vas na sreću oko ratifikacije nitko neće ništa ni pitati, a kamoli moliti za bilo kakvo spasenje.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije