POČINJE i treće suđenje Čehoku, na optuženičkoj klupi i Horvat, Bunić i Vitez

Na Županijskom sudu u Zagrebu danas je održano pripremno ročište u kaznenom postupku protiv varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka, njegovog zamjenika iz razdoblja na koje se odnosi optužnica Zlatka Horvata, bivšeg gradskog pročelnika za prostorno uređenje Stanka Viteza i bivšeg predsjednika uprave Zagorja Miroslava Bunića. Optužnica tereti i tvrtke Zagorje te Zagorje-Tehnobeton.

Treći je ovo kazneni proces koji se vodi protiv varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka.

USKOK-ova optužnica iz 2014. godine, koja je 2016. potvrđena, tereti optužene da su počinili kaznena djela zloupotrebe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Korigiranje cijena

Prvookrivljeni Ivan Čehok tereti se da je kao gradonačelnik Varaždina, od ožujka 2003. do 7. svibnja 2003., prilikom prodaje gradskog zemljišta oštetio Grad Varaždin.

U optužnici se ističe kako je Čehok, na traženje Miroslava Bunića, pogodovao tvrtki Zagorje na način da je korigirao ponude cijene četvornog metra gradskog zemljišta koje je Grad Varaždin prodavao.

Nakon korigiranja cijena, sklopljen je Ugovor o prodaji građevinskog zemljišta te je Zagorje pribavilo korist od 346.500,00 eura, dok je Grad Varaždin oštećen za iznos od 390.775,00 eura.

Više pročitajte na portalu Varazdinski.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije