HDZ DONJA DUBRAVA Hvala Matei, hvala Darku za 849.500,00 kuna!

Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice Donja Dubrava poslao nam je priopćenje za jvanost koje prenosimo u cijelosti.

‘Priprema projekta “Rekonstrukcija dijela nerazvrstane ceste na k.č.br.1727 k.o. Donja Dubrava – cesta Pažut” započela je u rujnu 2015. godine kako bi dokumentacija bila spremna za prijavu na natječaj iz Programa ruralnog razvoja, mjere 7.2.2. Ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta.

Taj je natječaj raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a to je ujedno bio prvi od dugoočekivanih EU natječaja otkako je Republika Hrvatska ušla u Europsku uniju. Pošto smo u trenutku raspisanog natječaja imali već tri pripremljena projekta (to su pješačko-biciklistička staza u Ulici Novembarskih žrtava, uređenje parkirališta ispred općinske zgrade i II. faza rekonstrukcije javne rasvjete) koji su bili aplicirani na Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja te na Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, jedina moguća opcija bila je da se na novoobjavljeni natječaj kandidira cesta prema Pažutu (prema Muri).

Ta se cesta kandidirala u dijelu do katastarske granice s općinom Legrad u dužini od 765,56 m, računajući od završetka asfalta kod bivšeg odlagališta otpada. Taj je dio neasfaltirane ceste, kao nastavak Ulice Mihovila Pavleka Miškine, godišnje predstavljao Općini znatan trošak zbog toga jer ga je bilo potrebno često ošljunčavati. Konačno postavljanje asfaltnog zastora na taj dio ceste predstavljalo bi trajno rješenje s obzirom na to da se objavljenim natječajem omogućavalo 85% (722.075,00 kn) ukupno prihvatljivih troškova iz proračuna EU, a preostalih 15% (127.425,00 kn) iz proračuna Republike Hrvatske. Navedeno je i ostvareno. “Cesta Pažut” odobreni je projekt i to u 100% iznosu financiranja (849.500,00 kn).

Ovim putem htjeli bismo zahvaliti Darku Horvatu za dobivanje sredstava za ovaj projekt, dok najveća zasluga odlazi djelatnici Općine Matei Vadla koja je predložila da se pokrene projekt rekonstrukcije ceste Pažut bez obzira što je u tom trenutku postojala minimalna vjerojatnost za dobivanje sredstava za taj projekt. Zahvaljujemo joj na ustrajnosti i inicijativi da se taj projekt usprkos tome ipak pokrene i odradi.

Zahvaljujemo joj jer je upravo ona u potpunosti pripremila projekt, pripremila je svu potrebnu projektnu dokumentaciju, ishodila je Elaborat zaštite okoliša i sve ostalo što je potrebno da projekt nastane, da se kandidira na natječaj, a naposljetku – i da bude odobren. Uz sve to, Matea je taj projekt odrađivala u trenutku kada je mogla koristiti pogodnosti rodiljskog dopusta, no ona se trudila završiti projekt za samoapliciranje.

Jedina je vjerovala u taj projekt, a nije prošla ni godina dana kada smo dobili potvrdu o odobrenju sredstava za realizaciju projekta. Stoga nam ne preostaje ništa drugo nego iskazati zahvalnost onima zbog kojih je projekt “ceste Pažut” odobren. Hvala Matei, hvala Darku!’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije