HDZ s novinarima o suradnji s HNS-om, investicijama, reformi obrazovanja

Hrvatska demokratska zajednica Međimurske županije upriličila je u utorak božićno druženje s novinarima, a ispred Županijskog odbora HDZ-a par riječi progovorili su Darko Horvat, Gordana Ramušćak i Ljubomir Kolarek.

Horvat je progovorio na tradicionalnom božićnom druženju s novinarima kako je zadovoljan s nacionalnom suradnjom HDZ-a i HNS-a, ali mu je žao što to nisu ostvarili i na županijskoj razini, gdje je kako kaže, njihovom suradnjom Županijski proračun za 2018. godinu udvostručen. Progovorio je i investicijama u čakovečku bolnicu i rekonstrukciju Starog grada Čakovca, zaobilaznice u Prelogu, Čakovcu i Murskom Središću.

Zazivao je Horvat za nadolazeću godinu otvorenje novih radnih mjesta, sprečavanje egzodusa mladih, popunjavanje školskih klupa.

– Nemojmo čekati i biti inertni, moramo odabrati i pozvati investitore da dođu na prostor Međimurske županije. Najbitnija reforma spram poduzetničkih odnosa koja nas očekuje je reforma srednjestrukovnog obrazovanja, da strukovno obrazovanje bude ono što je nekad bilo, a danas prosperira na prostoru Bavarske, Švicarske i da škole za kadrove više sudjeluju u razgovorima s tržištem i poduzetnicima.

Ljubomir Kolarek kazao je kako je iza nas turbolentna godina.

– Svatko tko je radio može biti zadovoljan, optimist sam. Godine koje slijede su izazovne, slijedi puno posla. Mi u HDZ-u imamo i snagu i energiju i znanje, a i mlade ljude koji pružene šanse objerućke prihvaćaju. Puno zdravlja, poslovnog uspjeha i blagostanja u 2018. zaželio je svima Kolarek.

Gordana Ramuščak, vršiteljica dužnosti predsjednice HDZ-a Grada Čakovca ohrabrila se prihvatiti izazov konsolidacije stranke na području Grada Čakovca.

– Moramo vjerovati u sebe. Teško je steknuti povjerenje, a lako ga izgubiti. Mi moramo vratiti to izgubljeno povjerenje i vratiti vjerodostojnost, to nam je jedan od najvažnijih zadataka koji možemo ostvariti sa puno ljubavi, dobrih djela i namjera, kazala je Ramuščak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije