NOVI ASFALT Za svijet mali, ali za Selnicu veliki kilometar

Novi asfalt dobile su ulice Zagrebački breg i Voćarski put, a radi se o 1,1 kilometra dionica u briježnom dijelu Selnice. Vrijednost investicije iznosi 826.000 kuna, od kojih je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dalo 600 tisuća kuna, a razliku od 226 tisuća kuna je udio Općine Selnica.

Okončani su radovi na asfaltiranju i modernizaciji dviju ulica u naselju Selnica koje se nalaze u briježnom dijelu naselja Selnica, kojeg nazivaju Zagreb, a malo zlobniji, ali objektivno u pravu Karpati. Radi se o ulicama Zagrebački breg i Voćarski put, ukupne dužine 1,1 kilometar, te je u ponedjeljak u Općinskoj vijećnici u Selnici, održana konferencija za novinare a kojoj su govorili općinski načelnik Ervin Vičević i saborski zastupnik Darko Horvat.

Vičević je kazao kako je modernizacijom ovih dviju ulica u naravi poljskih ili vinogradskih puteva za općinu i žitelje riješen veliki problem, te je posebno zahvalio aktualnoj hrvatskoj Vladi što je imala razumijevanje i pomogla sa 600.000 kuna. Preostalih 226.000 kuna dala je općina.

– Mogu reći kako je Darko Horvat uvidio problem ne samo ovih ulica nego i puteva u Gornjem Zebancu i drugim naseljima i prvi je saborski zastupnik koji je sve ove puteve razgledao i evidentirao za čiju će se uređenje zalagati. S Horvatom sam razgovarao i o drugim stvarima pa tako i o mojem prijedlogu oko izmjene rudne rente te nove parametre kod pomaganja uređenja nerazvrstanih cesta, kao i o boljoj poeznoj reformi.

Horvat je pozitivno reagirao i o mojem prijedlog uvođenja glavarine, kao alata ili elementa kod sastavljanja i korištenje odnosno raspoređivanje državnog proračuna, između ostalog je rekao Vičević, više puta pohvalivši aktualnu Vladu i poglavito Horvata.

Horvat pak je pohvalio rad i vizionarstvo načelnika Vičevića i zaželio da Općina Selnica bude razvijenija u što se ubraja modernizacija komunalne infrastrukture.

– Vidim i želim jedno drugačije Međimurje gdje nisu samo centar Međimurja Čakovec, Prelog i Mursko Središće, kako se to predstavlja i vidi u Zagrebu. Želim da Hrvatska vidi potrebe da se iz EU projekata gradi infrastruktura na selima, bez općinskih proračunskih kuna.

Ove dvije ulice su putokaz kako se treba graditi, a projekti iz Selnice imat će prioritete. Rudna renta trenutno ne može u postupanje jer se vodi arbitraža INA-MOL, a glavarina što je Vičevićeva odlična ideja u ostvarenje ide naredne godine.

Realni projekti su interes svih nas i naglašavam kako 10-tak želja i projekata kao aplikacije upućeno je u određena ministarstva, rekao je Horvat, dodavši kako iz Selnice ali i drugih JLS-a dolazi dosta projekata od kojih će mnogi biti u narednom razdoblju realizirani, a sve ovo ukazuje decentralizaciju na djelu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije