REAKCIJA gradonačelnika Stjepana Kovača na izjavu o broju zaposlenih u Gradu

Nakon objave jučerašnjeg članka u kojem smo se dotakli teme o broju zaposlenih u Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji te zapošljavanju o kojoj je govorio i župan Matija Posavec, stigla je reakcija gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača koju prenosimo u cijelosti:

‘Temeljem teksta naslovljenog ‘RJEŠAVANJE kadrovskih križaljki: U Međimurskoj županiji traže se referenti’, objavljenog na Vašem portalu 17. kolovoza 2017. godine, citiran je župan Međimurske županije Matija Posavec. Među ostalim, izjavio je da je u Gradu Čakovcu zaposleno 66 osoba.

To ne odgovara istini, jer Grad Čakovec sa 17. kolovozom ima 46 zaposlena službenika na neodređeno te 3 na određeno vrijeme. Navedenom tvrdnjom, javnost se nepotrebno dovodi u zabludu. U županove razloge uvećavanja broja gradskih te smanjenja broja županijskih službenika ne želim ulaziti, pretpostavljam da su nenamjerni ili krivo interpretirani. Naime, svakom dužnosniku jasno je da se zbog različitih ovlasti i djelokruga rada, ne može uspoređivati broj zaposlenih u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije